Poznati proizvođač automobila započeo serijsku proizvodnju nove električne limuzine

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2023. u 09:57
Foto: Pixabay

Prema navodima iz radničkog vijeća, dnevno s proizvode trake silazi samo “dobar tucet ID.7 dnevno” zbog nedavnog sveukupnog slabljenja potražnje za električnim automobilima.

Volkswagen (VW) je započeo serijsku proizvodnju nove električne limuzine ID.7 u svojoj tvornici u Emdenu, piše Njemčka novinska agencija (dpa), a prenosi Fenix magazin.

“Današnji početak proizvodnje ID.7 važna je prekretnica u našoj proizvodnji”, rekao je u ponedjeljak šef VW-ove glavne marke Thomas Schäfer na službenom početku proizvodnje u VW tvornici pred desecima gostiju iz gospodarstva i politike, uključujući i premijera Donje Saske i člana nadzornog odbora VW-a Stephana Weila.

“S proizvodnjom ID.7 dostižemo sljedeću razinu u elektromobilnosti. Već 2026. imat ćemo najširi portfelj u industriji”, rekao je VW-ov menadžer.

S touring limuzinom predstavljenom u travnju s dosegom do 700 kilometara, VW želi sada proširiti svoju električnu seriju ID. Krajem godine na tržište bi trebao izaći električni automobil u formatu Passat.

Pokriva višu srednju klasu nakon što je tvrtka sa sjedištem u Wolfsburgu započela svoju seriju čistih električnih vozila s modelima kao što su kompaktni automobil ID.3 i mali SUV ID.4.

ID.4 se od prošle godine proizvodi u tom lučkom gradu. Za proizvodnju električnih automobila, tvornica u Emdenu prenamijenjena je od 2020. godine, a VW-u u nju je uložio  više od milijardu eura.

Emden je sada glavna tvornica za novi ID.7, koji će se također proizvoditi i u Kini.

Prema navodima iz radničkog vijeća, dnevno s proizvode trake silazi samo “dobar tucet ID.7 dnevno” zbog nedavnog sveukupnog slabljenja potražnje za električnim automobilima.

Proizvodnja bi sada trebala porasti. Do početka 2024. godine trebalo bi biti između 200 i 300 vozila. Sveukupno, Volkswagen trenutno proizvodi oko 800 automobila dnevno u Emdenu, uključujući oko 300 električnih automobila. U VW-u u Emdenu radi oko 8.000 zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close