Mnogi restorani i kafići u Njemačkoj skraćuju radno vrijeme ili zatvaraju svoja vrata, a razlog je jednostavan: nedostatak radne snage, piše Deutsche Welle. Strukovne udruge procjenjuju kako ugostiteljima i hotelijerima nedostaje više od 65.000 radnika.
– Nedostatak radne snage je na vrhu razloga za zabrinutost kod hotelijera i ugostitelja, priopćili su iz Udruge njemačkih hotelijera i ugostitelja (Dehoga). Trenutno je na Uredima za zapošljavanje diljem Njemačke otvoreno 33.160 radnih mjesta u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. No Dehoga polazi od dvostruko veće brojke.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.2.600 eura za kuhara bruto … kuhari su više u Hrvatskoj plaćeni. Ta Njemačka je skroz propala. Ovaj ukrajinsko-ruski rat ju je bacio na koljena.
Osim obrnute, postoji i obrnuta obrnuta psihologija…😁
Evo u njemačkoj čovjek otvorio slasticarnu a kV Kemičar… Nedopustivo!
Nije ni rođo..
KV kuhar😅
To treba škola 15 godina barem…
Na stranu perverznjaci sa zvjezdicama
Uključite se u raspravu