Najskuplji mobitel na svijetu

Autor: Hrvoje Šarić , 25. rujan 2009. u 17:10

Vertu, britanska tvrtka koju je osnovala Nokia, izdala je najskuplji serijski mobitel na svijetu koji se nudi po cijeni od 4.900 do 6.500 eura.

Vertu Constellation Ayxta nije optočen metalima i draguljima, ali ima nešto još ekskluzivnije: vlastitu concierge službu. Dovoljno je pritisnuti tipku da bi vam se u bilo koje doba dana i noći javio lifestyle manager kojeg možete uposliti da vam nabavi ulaznice za koncert, unajmi privatni zrakoplov ili što već padne na pamet bajoslovno bogatoj klijenteli. Tu je i online usluga City Brief koja će vam po dolasku u novi grad automatski podesiti vremensku zonu (znat će gdje ste pomoću GPS-a) i predložiti kojem ekskluzivnom društvenom događaju biste mogli nazočiti – naravno, pod uvjetom da je taj grad jedan od 70 koje pokriva Vertu, a ne Zagreb koji nije na mapi bogatih & slavnih.




Mobitel ima tijelo izrađeno od nehrđajućeg čelika (aerospace grade, ističu u Vertuu) s detaljima od aluminija, prave kože i keramike. Zaslon je pokriven safirnim staklom. Ako vam to ipak nije dovoljno skupo, Vertu nudi i ekskluzivna posebna izdanja, među kojima je mobitel koji košta 30.000 funti, izrađen od titana i optočen dijamantima.




Komentirajte prvi

New Report

Close