Lukašenko: Ovo je ništa, vjerujte mi, običan sukob, za dan-dva kreće rat, a onda pokolj

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2022. u 11:27
Foto: Reuters

Lukašenko je doduše potvrdio da su s teritorija Bjelorusije lansirane rajete na položaje u Ukrajini, ali da je to, kaže, bio iznuđen korak.

– U Ukrajini nema nijednog bjeloruskog vojnika, nijednog metka!, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nakon glasanja na referendumu o promjeni ustava koji se danas održava u toj zemlji.

– Tamo nema nijednog našeg vojnika. Jučer sam o tome govorio Macronu. Rekao sam mu da tamo nema nijednog vojnika… nijednog bjeloruskog metka, rekao je Lukašenko pojašnjavajući da “Rusiji to nije potrebno”.

Lukašenko je doduše potvrdio da su s teritorija Bjelorusije lansirane rajete na položaje u Ukrajini, ali da je to, kaže, bio iznuđen korak.

Prema riječima bjeloruskog lidera, na ukrajinskoj strani, nekoliko kilometara od granice s Bjelorusijom, bili su raspoređeni raketni bataljuni spremni da za nekoliko minuta izvedu napad na ruske položaje.

Lukašenko kaže i da bi se sukob u Ukrajini mogao pogoršati, stoga se rat, prema njemu, mora zaustaviti.

– Sukob koji je izbio u Ukrajini nije ništa. Vjerujte mi, znam o čemu govorim! Ako se ovako nastavi, bit će mnogo gore. I ni u jednom bunkeru, ni u američkom, ni u bilo kojem drugom, Zelenski se neće sakriti. Zato rat mora biti prekinut danas, dodao je Lukašenko koji se zatim ispravio pa rekao da za njega u Ukrajini na djelu još uopće nije rat nego tek – sukob.

– Ne bih to sada ni nazvao ratom, to je sukob. Za dan-dva bit će rat, a za tri dana pokolj, dodao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Konjino glupa ,bahata , kad te dohvati narod ….

New Report

Close