Kontroverzni kemičar tvrdi da ima lijek za COVID-19, ali i brojne druge bolesti

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2021. u 09:08
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Rink je objasnio kako njegov lijek kombinira dva dobro poznata lijeka za gubu sa dodatnim sastojkom koji potiče metabolizam.

Iz Rusije dolazi informacija o potencijalnom lijeku koji bi mogao pomoći oboljelima od COVID-19. Jedini problem – čovjek koji tvrdi da ga je osmislio ima prilično mutnu prošlost koja uključuje stvaranje nervnog otrova Novichok (novičok) i prodaju nervnih plinova kriminalcima na crnom tržištu, piše Zimo.

Njegovo ime je Leonid Rink i u svojoj domovini Rusiji slovi za kontroverznog znanstvenika. Unatoč tome, ruskim se medijima pohvalio kako je razvio antiviralni lijek Immofon za koji tvrdi da, među ostalim, zaustavlja koronavirus.

Prema Rinkovim riječima, Immofon zaustavlja infekciju, ali i obnavlja oštećene stanice. Tvrdi da je svoj lijek testirao na 700 dobrovoljaca, mahom umirovljenika, od kojih nitko nije ozbiljnoo obolio ili umro.

Rink je objasnio kako njegov lijek kombinira dva dobro poznata lijeka za gubu sa dodatnim sastojkom koji potiče metabolizam. Tvrdi da ima antivirusna i imunološka svojstva te štiti tijelo od citokinske oluje, pretjerane reakcije imunosnog sustava koja može biti pogubna za pacijente oboljele od COVID-19.

No, to nije sve. Rink tvrdi da njegov lijek liječi i reumatoidni artritis, psorijazu, alergije, leukemiju i plućne bolesti. Je li to istina, trebalo bi provjeriti rusko Ministarstvo zdravstva kojemu je poslao zahtjev za certifikacijom lijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close