Elon Musk planira naplaćivati mjesečnu pretplatu svim korisnicima Twittera

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2023. u 09:41
FOTO: REUTERS/Tingshu Wang

Vlasnik društvene mreže X, poznate kao Twitter, Elon Musk kazao je da ima u planu naplaćivanje pretplate za korištenje X-a svim korisnicima, s ciljem borbe protiv botova.

Ovu ideju je Musk iznio prilikom opsežnog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

“Prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korištenje X sistema”, rekao je Musk Netanyahuu, prenosi Variety.

Musk nije rekao koliko bi novi plan koštao korisnike društvene mreže, niti koje druge karakteristike bi bile uključene u plaćanje. Istaknuo je da će to biti mala pretplata.

Svoju ideju je obrazložio kao najefikasniji način borbe protiv sistema botova. Kazao je da će činjenica da za svaki korisnički račun treba određena suma novca, smanjiti interes onih koji formiraju takve grupe ljudi. Također kaže da će kompanijama koje se bave proizvodnjom botova, biti kompliciranije s obzirom na to da će im biti teško pronaći veliki broj različitih bankovnih kartica koje će biti potrebne za plaćanje.

Trenutno se na X-u naplaćuje samo plava verificirana oznaka, a što je Musk uveo kada je preuzeo kompaniju i ta pretplata košta osam dolara. Verificirani korisnik ima više pogodnosti nego obični, a odnedavno ima mogućnost i sakriti svoju verifikaciju.

Izvještaji govore i da je u kompaniji postojao razgovor o naplaćivanju korištenja X-a svima koji žele imati račun na ovoj društvenoj mreži.

Komentirajte prvi

New Report

Close