Državni službenici se moraju cijepiti ili će plaćati redovne testove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. kolovoz 2021. u 13:35
FOTO: REUTERS/Tyrone Siu

“Ako je potpuno osobni izbor ne cijepiti se i tako odbiti pomoći društvu u postizanju imuniteta krda, odgovorna vlada to ne bi trebala tolerirati”, rekla je Carrie Lam novinarima.

Necijepljeni zaposlenici vlade Hong Konga, kao i prosvjetni i zdravstveni radnici, uskoro će morati plaćati redovne testove na covid-19, rekla je u ponedjeljak honkonška čelnica Carrie Lam, najavivši mjere za poticanje stanovništva na cijepljenje.

U Hong Kongu 56 dana nije bilo lokalnih slučajeva zaraze koronavirusom, a život se u tom globalnom financijskom središtu uglavnom vratio u normalu, osim što ostaju na snazi ​mjere ograničenja vezana za putovanja, a za sve je dolaske potrebna hotelska karantena.

Vlasti nisu bile zadovoljne sporijom početnom kampanjom cijepljenja, iako su se brojke posljednjih mjeseci poboljšale nakon što su razne tvrtke objavile niz pogodnosti za one koji se cijepe, uključujući i osvajanje stana vrijednog oko milijun dolara na lutriji.

“Ako je potpuno osobni izbor ne cijepiti se i tako odbiti pomoći društvu u postizanju imuniteta krda, odgovorna vlada to ne bi trebala tolerirati”, rekla je Carrie Lam novinarima.

Lam je također istaknula da bi cijepljeni ljudi koji u Hong Kong dolaze iz rizičnih zemalja i imaju negativan test na covid-19 te i pozitivan test na antitijela mogli provesti sedam umjesto 14 dana u obaveznoj hotelskoj karanteni. A u drugom tjednu im se preporučuje da budu oprezni.

“Oni koji nisu cijepljeni, međutim, moraju provesti dodatnih sedam dana u hotelu”, dodala je Lam.

Vlada također razmišlja o produljenju dostupnosti centara za cijepljenje do kraja listopada.

Otprilike trećina populacije primila je preporučene dvije doze cjepiva, a manje od polovice je primilo barem jednu dozu.

Za usporedbu, suparničko financijsko središte Singapur namjerava dopustiti ulaske u zemlju bez karantene od rujna, kada se očekuje da će 80 posto stanovništva biti cijepljeno.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

S obzirom kakva su sve smicalice i kombinacije propustili ili čak uredno pečatima Domovine ovjeravali ti pješadinci najvećeg dijela hrvatske korupcije i djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta zadnjih 20-ak godina , ovo im je više nego adekvatna nagrada.

Podržavam !!

bravo za njihovu vladu! tako treba i za ove naše džabalebaroše koji su mjesecima bili ko fol na radu od kuće, odbijaju se cijepiti jer to kao nije sigurno i da im svi mi plaćamo testove!!!… e neka si uhljebi sami plaćaju testove ili neka se cijepe, dosta je bilo sisanja para od naroda!!!!

New Report

Close