Cijepljenima dijele zlatne poluge, Rolexe, novac, a glavna nagrada je…

Autor: Tomislav Pili , 26. srpanj 2021. u 10:06
REUTERS/Tyrone Siu

Statistički pokazatelji sugeriraju da šanse za dobitak glavne nagrade i nisu tako loše: 1:2,1 milijun.

Dok dio država u svijetu razmišlja kako otežati život onima koji još zaziru od cijepljenja protiv koronavirusa, vlasti Hong Konga odlučile su se pak za politiku “mrkve” organizirajući lutriju s vrlo vrijednim nagradama. Štoviše, statističke šanse za dobitak uopće nisu loše. Kako piše Bloomberg, lutrija za cijepljene u Hong Kongu jedna je od nagradama najbogatijih.

Sretni dobitnici mogu dobiti zlatne poluge, satove Rolex ili 100.000 dolara na potrošačkoj kartici. No, glavna je nagrada jednosobni stan veličine 42 četvorna metra. Iako stan površinom nije raskošan, vrijedan je čak 1,4 milijuna dolara s obzirom da je nekretnisko tržište u Hong Kongu jedno od najskupljih na svijetu. Statistički pokazatelji sugeriraju da šanse za dobitak stana i nisu tako loše: 1:2,1 milijun. Za usporedbu, šanse za dobitak glavnog zgoditka na američkom lotu Powerball iznose 1:292 milijuna.

Za sudjelovanje u lutriji prijavilo se više od milijun građana cijepljenih s dvije doze. No, potencijalnih sudionika mnogo je više s obzirom da se u posljednja dva mjeseca cijepilo više od dva milijuna Hongkonžana. Međutim, udjel cijepljenih u Hong Kongu još uvijek značajno zaostaje za ostalim razvijenim državama. Naime, udjel iznosi 40 posto dok je primjerice u Singapuru iznad 75 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close