Damian Merlak prodao farmu goveda

Autor: Poslovni dnevnik , 26. studeni 2019. u 21:59
Merlak danas ulaže u hotele

Suosnivač Bitstampa, burze kriptovaluta, poljoprivrednu tvrtku KŽK izvukao je iz gubitka.

Mladi slovenski poduzetnik Damian Merlak, koji je obogatio kao suosnivač Bitstampa, jedne od najvećih burza kriptovaluta na svijetu, nedavno se upustio u hotelijerske vode, ali se povukao iz jedne od svojih investicija u Sloveniji.

Prema informacijama portala Siol.net, Damian Merlak odlučio se povući iz poljoprivredne tvrtke KŽK iz Žabnice, preko koje je posjedovao više od tisuću grla stoke u Cerkljama na Gorenjskom, Hrastju i Sorskom polju. Četiri godine od preuzimanja farme goveda, koju je izvukao iz gubitaka uz pomoć partnera, odlučio ju je prodati. Za zasad nepoznatu cijenu kupila je mariborska tvrtka BK Agro, koja okuplja nekoliko poduzetnika.

To su Peter Burger, vlasnik tvrtke Burgox u Komendi, koja se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda i prodajom voća i povrća, zatim Aleš Kolšek, odvjetnik iz Maribora, te Zvonko Kolšek, bivši odvjetnik i djelatnik mariborskog Nigrada, koji je od svog bivšeg poslodavca tražio stotine tisuća eura, a na kraju se s njim nagodio 2016. Marjan Lorger, bivši prvi čovjek tvornice Comet iz Zreča, koji je već preuzeo upravljanje od Merlaka imenovan je direktorom KŽK-a.

KŽK s više od 30 zaposlenih lani je ostvario prihod preko tri milijuna eura, najveći u posljednjih 15 godina i neto dobit od oko 50.000 eura. Usto, od Ministarstva poljoprivrede godišnje prima preko pola milijuna eura subvencija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close