Uskoro stiže najvažnija nadogradnja Windowsa u zadnjih deset godina

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2021. u 13:19
foto: pixabay

Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella nedavno je objavio da već nekoliko mjeseci testira ranu verziju ‘nove generacije Windowsa’.

Šuška se o novom dizajnu sučelja, revampu Microsoftovog dućana i nizu drugih hvalevrijednih nadogradnji.

Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella nedavno je objavio da već nekoliko mjeseci testira ranu verziju ‘nove generacije Windowsa’.

‘Uskoro ćemo sa svijetom podijeliti jednu od najvažnijih nadogradnji Windowsa u posljednjih deset godina. Osobno testiram novu verziju već nekoliko mjeseci te sam jako uzbuđen oko nove generacije našeg operativnog sustava. Naše obećanje vama je sljedeće: stvorit ćemo više poslovnih prilika za developere koji rade na našoj platformi te prihvatiti svakog tvorca softvera koji traži najinovativniju, najnoviju i najotvoreniju platformu na kojoj može distribuirati i monetizirati apliakcije. Veselimo se skorašnjem dijeljenju više informacija’.

Podsjetimo, Microsoft već nekoliko mjeseci razvija novi dućan za aplikacije koji će doći integriran s Windowsima, a uz njega ćemo dobiti i promjenu korisničkog sučelja. Nadella referira na promjene u dućanu i nove prilike za zaradu razvojnim timovima koji rade na softveru za Microsoftovu platformu, piše tportal.

Glasine idu dalje – priča se da će kompanija čak dozvoliti uvođenje odvojenih dućana koji će zaobići Microsoftov postotak pri svakoj prodaji (15 posto za aplikacije i 12 posto za svaku igru).

Nadellino spominjanje ‘nove generacije Windowsa’ je također interesantno, predlaže Verge. Microsoft sve naziva ‘Windowsima 10’, što znači da kompanija pored novog dizajna možda sprema promjenu brendiranja.

Microsoft je prošlog tjedna objavio da prestaje prodavati Windows 10X, već da komadiće operativnog sustava, uključujući podršku za višestruke zaslone, donosi u Windows 10. Koliko znamo, Microsoft je već razvio nekoliko novih sistemskih ikona, a uvodi i poboljšanje za File Explorer te kraj ere ikona iz Windowsa 95. Kompanija također planira poboljšati temelje operativnog sustava uvođenjem ispravaka u rearanžiranje aplikacija na više monitora, dodavanjem Xbox Audio HDR-a i poboljšane podrške za zvuk preko Bluetootha.

Konkretne vijesti o novim Windowsima ćemo, čini se, dobiti tijekom idućih nekoliko tjedana.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Po običaju ništa baš zanimljivo kao što bi bilo zanimljivo da sami korisnici mogu birati što koristiti od ponuđenog pa isključiti nepotrebno kao spomenuto Store , Xbox , File explorer itd. koje nikada ne koristim a stalno zauzimaju memoriju.

New Report

Close