Najveći coworking prostor započinje s investicijskim ciklusom – cilj je prikupiti 300.000 eura

Autor: Marija Crnjak , 30. rujan 2021. u 14:30
Wespa se trenutno prostire na 3000 četvornih metara gdje je drugi dom našlo više od 60 tvrtki/PD

Tvrtka će koristiti platformu za tokenizaciju putem kojem će širem krugu zainteresiranih ulagača biti ponuđeno 10 posto udjela u poslovanju.

Coworking prostor Wespa Spaces započinje s investicijskim ciklusom u kojem je cilj prikupiti 300.000 eura kapitala za daljnje širenje vlastitih kapaciteta, ubrzani rast i dodatna zapošljavanja. Za novo investicijsko razdoblje koristit će tehnologiju domaće kompanije AMPnet preko koje će zainteresiranima biti dostupno 10 posto udjela u poslovanju kompanije, otkrivaju u Wespi.

“Wespa Spaces je inovativan koncept dijeljenog radnog prostora, koji se u osnovi oslanja na zajednicu kao pokretača inovacije. To nas je motiviralo na tokenizaciju vlasništva jer kroz zajednicu rastemo, a ovime omogućavamo da zajednica sudjeluje u tom rastu.

Želimo biti integralni dio spomenute inovacije kroz aktivaciju mreže partnera i tvrtki koje dijele slične vrijednosti i tržišnu ambiciju. Upravo zbog toga smo izabrali AMPnet, s kojim smo i do sada odlično surađivali, kao platformu za tokenizaciju”, izjavio je Amir Babović, suosnivač Wespe.

Wespa je krenula u veljači kao zajednički projekt nekoliko investitora. Osnivači tvrtke su Nikola Perković, Lovro Petrač, Filip Duvnjak i Amir Babović, prijatelji su i kolege na više projekata i dolaze iz različitih industrija, od upravljanja poslovanjem, preko IT-a do upravljanja nekretninama, a veže ih blockchain zajednica.

Wespa se trenutno prostire na više od 3000 četvornih metara i sadrži mjesta za rad, zone za rekreaciju i odmor, restoran i caffe bar, event prostor i studio. Od otvaranje je u njemu održano preko 100 komercijalnih događaja te je drugi dom za preko 60 tvrtki.

Kako Amir Babović otkriva za Poslovni dnevnik, novac planiraju uložiti u razvoj krovne terase i radnog prostora, razvoj nove, manje lokacije u središtu grada, širenje postojećeg objekta na još 600 četvornih metara, otvaranje lokacije u Green Gold centru te ubrzani rast i zapošljavanje.

Udjeli kroz tokene bit će dostupni širem krugu ulagača, za razliku od prije kada su ovakve investicije u pravilu bile rezervirane isključivo za velike igrače, kažu u Wespi. Sva aktivnost bit će transparentno zabilježena na blockchainu, uz smanjenje administrativnih i birokratskih prepreka.

“Zadovoljstvo nam je da je najveći coworking prostor u regiji odabrao AMPnet tehnologiju za prikupljanje kapitala. Tokenizacija nudi brojne pogodnosti u usporedbi s konvencionalnim prikupljanjem kapitala, među kojima su najznačajniji skraćivanje dugotrajnosti procesa i lako trgovanje tokenima.

Klijentima nudimo podršku tijekom cijelog procesa, a pomoću AMPneta mogu uštedjeti vrijeme i novac”, dodaje Mislav Javor iz AMPneta.

Komentirajte prvi

New Report

Close