Infobip Shift privukao govornike iz najjačih globalnih tech kompanija

Autor: Lucija Špiljak , 02. rujan 2021. u 10:53
Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift/PD

Dolazi nam osnivač Railsa David H. Hanson, Kent C. Dodds, ljudi iz kompanija Netlify, Synk, MongoDB…

Za pet dana, 7. i 8. rujna, Hrvatska će na dva dana postati IT središte Europe, kada će se u Zadru održati 10. izdanje regionalne konferencije Infobip Shift, najveće developerske konferencije ikad u Hrvatskoj i najveće koja će se ove godine održati uživo u Europi.

U Zadru će se okupiti developeri te predstavnici IT sektora i najvećih globalnih tech kompanija, uz nastup 60 govornika koji oblikuju svjetsku tech scenu, dok će osnivači više od 200 startupova dobiti priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta.

Podsjetimo, Infobip je u travnju ove godine objavio akviziciju konferencije Shift, najavivši strateški pomak u poslovanju i stavljanje developera u fokus. Osnivač ove tehnološke konferencije Ivan Burazin tada je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu i tom je prilikom izjavio kako je njegova vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu, što je s Infobipom postalo moguće.

Što nas konkretno očekuje u Zadru u razgovoru za Poslovni dnevnik otkrio je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije.

Kako teku pripreme? Koliko je izazovno organizirati ovakvu konferenciju uslijed pandemije?

Kako se približavamo konferenciji, pripreme su sve intenzivnije. Organizacija velikog eventa uvijek je stresna, a okolnosti pandemije to čine još većim izazovom. Iza nas su dva događaja koja smo organizirali prošle godine usprkos još težim okolnostima tako da imamo iskustva i u organiziranju evenata pod ograničenjima.

Tada smo stekli puno iskustva i naučili biti fleksibilni, a tako pristupamo i jubilarnom, desetom Infobip Shiftu. Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju i u kontaktu smo sa stožerom civilne zaštite. Sve što sad znamo daje nam za pravo da organiziramo event za do 3000 sudionika, što će biti najveća developerska konferencija u Hrvatskoj ikad i najveća developerska konferencija u Europi uživo ove godine.

Bilježimo zaista ogroman interes ove godine za fizički dolazak na konferenciju, ali imamo spremne scenarije prilagodbe u slučaju nekih novih okolnosti.

200

startupova dobit će priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta

Koliko se konferencija ove godine, otkako je dio Infobipa, razlikuje u odnosu na prošla izdanja?

Ove smo godine zahvaljujući Infobipu veličinu konferencije, produkciju i kvalitetu sadržaja i govornika podigli na još jednu višu razinu.

Organizacija pod Infobipom omogućila nam je dolazak govornika iz nekih od najjačih globalnih tehnoloških kompanija, poput Microsofta, Amazona i Googlea, a interes za Infobip Shiftom je ne samo rekordan, već ga bilježimo iz cijelog svijeta.

Uz sav taj napredak jedno je ostalo isto. Atmosfera po kojoj je ova konferencija jedinstvena je ostala ista – opuštena s fokusom na druženje i upoznavanje tijekom cijelog eventa.

Što biste izdvojili iz ovogodišnjeg programa?

Ove ćemo godine na Infobip Shiftu imati 60 vrhunskih govornika koji oblikuju tehnološku industriju, tako da će svaki sudionik pronaći nešto za sebe. Većina ih dolazi fizički na event i jako se tome raduju, s obzirom na to da je ovo jedan od rijetkih fizičkih evenata u industriji ove godine.

Ove je godine Infobip Shift programski izuzetno bogat, što svjedoči i dolazak govornika iz nekih od najsnažnijih tehnoloških kompanija na svijetu. Osim spomenutih Googlea, Amazona i Microsofta, izdvojio bih i važne kompanije developerske scene kao što su Netlify, Synk, MongoDB i naravno Infobip.

Primjerice, dolazi nam osnivač Railsa David H. Hanson kojeg pozivamo svake godine od pokretanja Shifta, tako da nas posebno veseli što ga ove godine napokon imamo prilike ugostiti.

Još jedan od vrhunskih predavača svjetskih razmjera koji nam stiže ove godine po prvi puta je i Kent C. Dodds, na čije smo dovođenje izuzetno posnosni.

Kojim će se temama konferencija baviti?

Kao i uvijek, teme će biti usmjerene na najmodernije cutting-edge tehnologije današnjice, a imat ćemo i radionice posvećene nadolazećim trendovima. Bavimo se svim relevantnim temama za developersku zajednicu i pokrit ćemo ih izvrsnim govornicima.

Ono što nas posebno veseli je i to što ćemo dati jedinstvenu priliku više od 200 domaćih startupa da se predstave ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta.

Koliko posjetitelja očekujete fizički u Zadru i odakle, a koliko online?

Kao i inače, najviše zainteresiranih je iz Hrvatske i regije. No, ove godine imamo sudionike koji će pratiti konferenciju online iz Azije, Afrike i Amerike, tako da se može reći da je zahvaljujući Infobipu konferencija zaista dobila taj globalni karakter.

Što se tiče ukupnih brojki, uz do 3000 sudionika koje očekujemo fizički u Zadru, još će više od njih 10.000 pratiti konferenciju online.

Komentirajte prvi

New Report

Close