Edukativna aplikacija TutoTod dostupna na App Store-u

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2015. u 13:16
Foto: Thinkstock

TutoTod je u jednoj aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.

Nedostatak edukativnih aplikacija na svjetskom tržištu prepoznao je mladi tim stručnjaka iz Zagreba. Radeći na vrlo uspješnom projektu "Mali kreativci", edukativno kreativnoj radionici za djecu, osluškivali su probleme roditelja u njihovom direktnom radu sa svojom djecom. Spojem marketinške, pedagoške i dizajnerske struke uz osobno roditeljsko iskustvo, osmislili su TutoTod.

TutoTod je iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1-5 godina, a odnedavno je dostupna na Apple storeu.

Inovativnost aplikacije je temeljena na istraživanju koje je proveo tim TutoToda, u kojem je sudjelovalo nešto više od 400 roditelja. Istraživanje je pokazalo koji su problemi roditelja kad su u pitanju kreativna igra i izrada rukotvorina sa svojom djecom. Najčešći problemi su: nedostatak vremena, nedostupnost materijala, nedostatak ideja, nemogućnost motivacije djeteta na aktivnost i nekreativnost roditelja.

TutoTod je u jednoj aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.

Aplikacija nudi odabir materijala i alata, a korisnik bira ono što u tom trenu ima pri ruci. Na temelju toga, moguće je odabrati tutorial za čiju izradu su potrebni isključivo materijali i alati koje je odabrao korisnik. Vrijeme izrade pojedine aktivnosti kreće se od 5 min – 30 min, a jednostavni koraci u obliku slika-tekst, uz dodatne savjete, svakog amatera pretvaraju u iskusnog kreativca.

“Aplikacija je napravljena za iPad uređaje, a uskoro izlazi i iPhone verzija.” – Tomislav Jurišić, suosnivač TutoToda.

TutoTod aplikacija je besplatna za preuzimanje. Od ukupno 49, besplatno je 9 tutorijala. Ostalih 40 dostupni su u 2 paketa, svaki po cijeni od $2,99.

Komentirajte prvi

New Report

Close