Kako do kredita, ako ste u blokadi? Postoji jedan važan uvjet

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2020. u 11:24
FOTO: Pixabay

Sama obrada gotovinskog kredita ne traje dugo, međutim sve zavisi o različitim aktima kao što su: iznos kredita koji se podiže, kreditna sposobnost klijenta, povijest klijenta, sudionicima u kreditu itd.

Sve češće nam se događa da građani ne mogu podmiriti svojemjesečne obveze. Mnogi danima i noćima kalkuliraju i razmišljaju kako će se pokriti i platiti sve obveze za taj mjesec. Nažalost, kada je novac u pitanju čovjek se lako prevari!

Najčešće ovrhe se događaju od Banke i od telekomunikacija (režije).

Banke mogu blokirati zbog raznih dugovanja kao što su: krediti, kreditne kartice, minus po tekućem računu, a drugi razlog zbog kojega možemo biti blokirani su najčešće neplaćeni računi, koje nismo plaćali redovito, piše portal moj-bankar.hr. Isto tako se može dogoditi da dugovanja budu prodana agenciji za naplatu potraživanja. Sve to predstavlja stres i uglavnom ne vidimo izlaz iz takve situacije. Stoga, kad se nađete u takvoj situaciji trebate se s problemom suočiti i znati da postoji riješenje.

Gotovinski krediti za blokirane, koja im je namjena?

Gotovinski krediti za blokirane klijente su namijenjeni svima koji su blokirani ili ima pak „prijeti“ blokada zbog neplaćanja obaveza. Kako se radi o kreditima koji spadaju u skupinu nenamjenskih kredita, gotovina se isplaćuje na tekući račun klijenta, kojim se potom njome koristi prema vlastitim željama i potrebama, ali tek onda kada zatvori sva svoja zaduženja prema financijskim i nefinancijskim institucijama.

Koliko se čeka na odobrenje?

Sama obrada gotovinskog kredita ne traje dugo, međutim sve zavisi o različitim aktima kao što su: iznos kredita koji se podiže, kreditna sposobnost klijenta, povijest klijenta, sudionicima u kreditu itd.

Tako da u slučaju imate dobar kreditni rejting i prvi puta ste blokirani zbog neopreznosti, kredit se može odobriti unutra 15 dana, ali isto tako obrada kredita može potrajati i do 30 dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close