Novi stadioni prvo u Zaječaru, Leskovcu i Loznici

Autor: Poslovni dnevnik , 01. studeni 2020. u 21:59
Stadion u Loznici stajat će oko 20 milijuna eura

Najskuplji će, sudeći prema procijenjenoj vrijednosti, biti stadion Kraljevica u Zaječaru – 2,81 milijarda dinara (oko 23 mil. eura).

Nove stadione u Srbiji prvi će dobiti Zaječar, Leskovac i Loznica. Ured za upravljanje javnim ulaganjima raspisao je javnu nabavu za izradu projekta i izvođenja radova za navedene gradske stadione.

Najskuplji će, sudeći prema procijenjenoj vrijednosti, biti stadion Kraljevica u Zaječaru – 2,81 milijarda dinara (oko 23 mil. eura), zatim Lagator u Loznici sa 2,5 milijarde (oko 20 mil. eura), dok je vrijednost stadion Dubočica u Leskovcu procijenjena na nešto više od dvije milijarde dinara (16,5 mil. eura) bez PDV-a.

Kako je za eKapiju rečeno iz Ureda za upravljanje javnim ulaganjima, postupak javne nabave provodi se u skladu sa sporazumom o zajedničkom provođenju javne nabave s gradovima Leskovac, Zaječar i Loznica. Rok za podnošenje ponuda je 8. prosinac ove godine.

Kako ističu iz Ureda, odluka o dodjeli ugovora donijet će se u roku od 40 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda. Ugovor s izabranim ponuđačem zaključit će se nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za zaštitu prava, odnosno nakon isteka roka od 10 dana od dana objavljivanja odluke o dodjeli ugovora na Portalu javnih nabavki, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Nakon potpisivanja ugovora izvođač će biti uveden u posao.

U Srbiji je planirana gradnja novih stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i nacionalni stadion u beogradskoj općini Surčin. Projekt izgradnje nacionalnog stadiona ponovno je aktualiziran nakon što je nedavno Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, najavio početak gradnje sljedeće godine.

Da će se stadion nalaziti u Surčinu znalo se i ranije, a Vučić je objasnio da će biti blizu autoceste “Miloš Veliki” i ceste Beograd-Surčin. “S unutrašnje strane stadiona bit će drvo, a s vanjske čelična konstrukcija. Sljedeće godine počinje se graditi od državnog novca”, rekao je Vučić, koji je najavio i da će kapacitet stadiona biti 55.000 gledatelja.

Vučić je dodao da stadion neće biti nimalo jeftin, ali da će biti razvojni projekt za taj dio Beograda. Siniša Mali, ministar financija, ranije je izjavio da je u proračunu za 2020. izdvojeno 250 milijuna eura za gradnju nacionalnog stadiona.

“Postupci javnih nabavki za stadione u drugim srpskim gradovima bit će pokrenuti kada se za to osiguraju potrebna financijska sredstva, a u skladu s mogućnostima proračuna Republike Srbije”, kažu iz Ureda za upravljanje javnim ulaganjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close