Točna vremenska prognoza na zaslonu televizora samo jednim klikom

Autor: Promo , 07. travanj 2017. u 08:56
Foto: foto press

Noviteti evotv usluge.

Evotv je prvi u Hrvatskoj započeo su potrebom HbbTV tehnologije, koji korisnicima omogućava interaktivan pristup vremenskoj prognozi. Korisnici evotv-a, usluge Hrvatske pošte, pritiskom na tipku daljinskog upravljača dobivaju prikaz vremenske prognoze za sve veće gradove u Hrvatskoj.

Podaci o prognozi preuzimaju se s poslužitelja Državnog hidrometeorološkog zavoda i ažuriraju se jednom dnevno. Korisniku evotv-a na raspolaganju je aktualna trodnevna te sedmodnevna prognoza za birani grad.

HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) je tehnologija koja omogućuje istovremeno korištenje usluge emitiranja TV kanala i prikaz raznih aplikacija i informacija koje su dostupne preko internetske veze.

Usluga funkcionira na principu emitiranja dodatnih podataka uz standardni televizijski signal. Dodatni podatci omogućuju korištenje raznih aplikacija kojima se pristupa preko daljinskog upravljača.

Za pristup vremenskoj prognozi i općenito interaktivnim uslugama, korisnici trebaju imati televizor ili digitalni prijamnik koji podržavaju HbbTV tehnologiju, te moraju s uređajem biti spojeni na internet.

Uvođenjem vremenske prognoze kao TV aplikacije, evotv postavlja platformu baziranu na HbbTV tehnologiji, a na kojoj će nastaviti razvijati interaktivne sadržaje i komunikaciju s korisnicima.

Uz uvođenje novih, dodatnih pogodnosti za korisnike, evotv stalno radi na obogaćivanju ponude programa. Kako bi zadovoljio ukuse svih postojećih, ali i budućih korisnika neprestano prati programsko tržište te je tako najnoviji program na evotv-ovoj listi programa postao i Disney Channel. Ovaj nagrađivani TV program donosi najbolje igrane i animirane serije te filmove za djecu i mlade. Evotv je jedini televizija koja korisnicima omogućava da sami kreiraju svoju programsku listu te tako plaćaju i gledaju samo one programe koje zaista žele. 

New Report

Close