Konferencija Europska strategija za plastiku – kako vratiti otpad natrag u proizvodnju?

Autor: Promo , 13. studeni 2018. u 14:30
Foto: Dubravka Petrić / Pixsell

Odgovorno upravljanje resursima sastavni je dio kružnog gospodarstva koje nudi priliku za nove gospodarske aktivnosti s pozitivnim učincima na okoliš uz istodobno održiv i konkurentan gospodarski razvoj.

12. međunarodna konferencija “Europska strategija za plastiku – kako vratiti otpad natrag u proizvodnju? ”. održat će se 16. studenog 2018. godine u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore s početkom u 9,00 sati.

Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora – Udruženje industrije plastike i gume, Gospodarska zbornica Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnike Slovenija te Europsko udruženje proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske.

Odgovorno upravljanje resursima sastavni je dio kružnog gospodarstva koje nudi priliku za nove gospodarske aktivnosti s pozitivnim učincima na okoliš uz istodobno održiv i konkurentan gospodarski razvoj. Cilj konferencije je okupiti zainteresirane dionike, razmotriti i identificirati probleme i ograničenja koja koče mogućnost daljnjeg razvoja djelatnosti oporabe plastičnog otpada. Velik dio plastičnog otpada koji se može oporabiti, nažalost završi na odlagalištima umjesto da se vrati u proizvodnju te tako rastereti okoliš i podigne konkurentnost domaće industrije. Ovom konferencijom želimo potaknuti suradnju svih dionika u lancu vrijednosti i pomoći uspostavu održivog sustava oporabe otpada od plastike i gume.

Gosti predavači i panelisti, angažirani u konferenciji, predstavnici su nadležnih tijela EU, Slovenije i Hrvatske te ugledni stručnjaci iz industrije u RH i EU. S velikim zadovoljstvom ističemo dolazak visoko pozicioniranog predstavnika Europske komisije gosp. Hugo-Maria Schally, (DG Okoliš), Voditelja odjela za održivu proizvodnju, proizvode i potrošnju.

Konferencija je namijenjena svim dionicima u vrijednosnom lancu od proizvođača i prerađivača polimera, sakupljača i obrađivača otpada, trgovaca, nositelja robnih marki, predstavnika institucija, lokalne uprave i samouprave, znanstvene zajednice, programera i dizajnera, nevladinih organizacija, potrošača i ostalih zainteresiranih. Ulaz je slobodan, a sudionici se mogu prijaviti na stranicama HGK.

New Report

Close