Bjelovar novčano nagradio najbolji ovogodišnji startup: Razvio sustav koji može spasiti živote i imovinu

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2019. u 16:52
Foto: CRANE Facebook screenshot

Pobjednik 2. izdanja “Bjelovar Startup 2019” i dobitnik nagrade od 100.000 kuna je Goran Pauška sa Sustavom za nadzor stanja specijalnih vozila.

Nagradu od 100 tisuća kuna, kaže, uložit će u razvoj i proizvodnju proizvoda koji je već testiran, a pomaže u kontroli rada specijaliziranih vozila poput onih vatrogasnih ili vozila hitne pomoći.

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner te članovi upravnog odbora Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević bili su članovi stručne komisije koja je odlučila o pobjedniku između 5 finalista.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zahvalio se svima koji su prijavili svoje poduzetničke ideje, najavio Startup 2020. godine te je pozvao sve poduzetnike s dobrim zamislima da se pripremaju već sada.

“Radi se o sustavu koji vatrogasnim vozilima omogućava otkopčavanje od sustava punjenja akumulatora i nadzora pritiska zraka na samo jedan pritisak tipke. Naime, vatrogasna vozila moraju biti priključena na punjač jer se rijetko koriste i akumulator bi vrlo lako mogao biti prazan u trenutku kad trebate vozilo. Međutim, problem nastaje kad treba otkopčati vozilo u trenutku hitnosti jer su dosadašnji priključci mehanički i potrebno je određeno vrijeme za otkapčanje koje je u trenucima požara izuzetno važno i može značiti razliku između života i smrti osoba u požaru”, pojasnio je na društvenoj mreži Hrvoje Prpić, izrazivši nadu da će se iduće godine Bjelovarčani natjecati i s idejama iz područja IT-a, a ne samo klasičnih biznisa.

“Mobitele imate kao i mi u Zagrebu, nema razloga da nam ne predstavite novi InfoBip”, potaknuo je Prpić.

Komentirajte prvi

New Report

Close