Istraživanje objavljeno u časopisu Circulation proučavalo je sudionike koji su slijedili tipičnu zapadnjačku prehranu – to jest, bogatu crvenim mesom, prerađenom hranom, rafiniranim žitaricama i šećerom – i zdraviju prehranu koja se prvenstveno sastoji od mahunarki, povrća, voća i cjelovitih žitarica.
Nakon 18-godišnjeg praćenja, istraživači su otkrili da su oni koji su slijedili drugu dijetu imali 17% smanjenje ukupnog rizika od smrtnosti i 28% manji rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti, javlja Novi list. Istraživanje je također otkrilo da su oni koji su slijedili zapadnjačku prehranu imali 21% povećanje ukupne smrtnosti, te 22% povećanje smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu