Znanstvenici su upotrijebili posebno modificirano brašno za izradu kruha koji ljude dulje drži sitima i snižava razinu glukoze u krvi, potencijalno nudeći zdraviju alternativu koja smanjuje rizik od pretilosti i dijabetesa.
Novo brašno bazirano je na mahunarkama koje uključuju slanutak, leću i grah. Već je poznato da one pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine i smanjenju rizika od bolesti srca, a dobrobiti uvelike ovise o tome da biljni materijal zadržava integralnost. U odnosu na proizvodnju običnog pšeničnog brašna vjeruje se da su prednosti ove vrste u procesu mljevenja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu