Za zdrava pluća jedite grožđe, za oči mrkvu, a evo koje su namirnice najbolje za srce i mozak?

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2022. u 11:37
Foto: Pixabay

Ova lista je tu da vam pokaže pravi put i da znate što bi trebali češće konzumirati.

Zdrava prehrana je zaista širok pojam, a ukoliko imate probleme sa nekim konkretnim organom voće i povrće vam tu može biti saveznik, piše B92. Ova lista je tu da vam pokaže pravi put i da znate što bi trebali češće konzumirati.

Oči

Mrkva je vrlo bogata beta-karotenom, što smanjuje šanse za dobivanje mišićne degeneracije, što je vodeći uzrok gubitka vida. Njeni vitamini i antioksidanti mogu održati vaše oči zdravim čak i u starosti, a dobra je i za vaš ten.

Mozak

Za dobro funkcioniranje mozga potrebne su omega-3 masne kiseline, a orasi su njima bogati. Također, protein od konoplje ili bilo koja hrana koja sadrži 3 masne kiseline.

Foto: Pixabay

Pluća

Grožđe sadrži nešto što se zove proantocijanidin, koji pomaže kod astme i alergija. Također, zdrave masti su dobre za pluća, kao i biljni čajevi.

Srce

Rajčica jeogat likopenom, koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Možete je kombinirati s nekim izvorom masti da biste povećali njegovu apsorpciju. Što bi značilo da je rajčica, malo češnjaka i maslinovo ulje i to vam je savršen mini obrok za zdravo srce.

Kosti

Našim kostima je potreban kalcij, a celer je bogat njime. Također je bogat manganom, koji pomaže u poboljšanju gustine kostiju. Orašasti plodovi također su dobar izvor kalcija.

Trbuh

Jutarnja mučnina, proljevi, sindrom iritabilnog crijeva i mučnina su neke od želučanih tegoba kod kojih đumbir može pomoći u liječenju. Također, đumbir jača sloj sluzi u našem trbuhu. Pomaže i banana i topla juha.

Komentirajte prvi

New Report

Close