Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Gradom Belim Manastirom i Večernjim listom pripremila je, uoči Božića, pravi spektakl na otvorenom, a projekt su podržali i partneri Hrvatska lutrija, Belje, Jamnica, Ledo, Konzum i Zvijezda. U pravom zimskom ugođaju, jutro je počelo s baranjskim delicijama bez kojih nema blagdanskoga stola.
Fiš paprikaš, sarma i gibanica
U 'Kulinarskom obračunu točno u podne' u Etnološkom centru baranjske baštine, kuhače su ukrstili profesionalni kuhari iz udruge Majstor kuhar na čelu s Brankom Ognjenovićem, ekipa renomiranih kuhara baranjskih restorana i mlade gastro nade – učenici Druge srednje škole Beli Manastir. Majstori kuhari imali su zadatak skuhati nezaobilaznu sarmu, kuhari iz baranjskih restorana tradicionalni fiš paprikaš, a mlade kulinarske nade zasladile su cijeli gastro spektakl pripremajući gibanicu i fritule.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu