Vozite li neke od ovih modela? Provjerite koji automobili mogu najviše proći na rezervi, a koji najmanje

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2023. u 09:51
foot: unsplash

Ne preporučuje se vožnja na samoj rezervi jer sustav upozorenja može pogrešno procijeniti broj kilometara jer on ovisi o stilu vožnje i modelu automobila.

Kada se na instrumentalnoj ploči u automobilu upali žuta (na nekim automobilima i crvena) lampica koja označava malu benzinsku crpku, to je znak da vam uskoro slijedi posjet benzinskoj postaji.

Tada se najčešće javlja pitanje koliko još automobil može voziti oprije nego što skroz ne ostane bez goriva.

Naravno, ne preporučuje se vožnja na samoj rezervi jer sustav upozorenja može pogrešno procijeniti broj kilometara jer on ovisi o stilu vožnje i modelu automobila, piše Avto magazin.

No kako je riječ o situaciji koja se može dogoditi svakome, britanska organizacija za analizu tržišta Compare The Market izvršila je analizu autonomije raspoložive rezerve goriva pojedinačnih automobila i poredala ih prema udaljenosti koju automobili mogu prijeći kada se upali lampica upozorenja.

Automobili s većom autonomijom:

Volkswagen Passat – 120 km
Volvo V40 – 113 km

Ford Mondeo – 112
BMW serije 5 – 105 km
Toyota Prius – 107 km
Mercedes E –  103 km

Audi Q5 – 102 km

Automobili s manjom autonomijom:

BMW M3 – 51 km
Kia Picanto – 52 km
Fiat 500 – 59 km

Mini Cooper – 60 km
Mitsubishi Outlander – 61 km
Jaguar XK – 62 km
Citroen C1 – 61 km.

Rezultati studije pokazuju da je pretjerani strah kada se upali lampica rezerve nepotreban jer se proizvođači automobila pridržavaju pravila od deset posto zapremine rezervoara, koja se obično određuje kao proporcija rezerve, a to je u gotovo svim dovoljno slučajeva da posjetite najbližu benzinsku crpku.

Komentirajte prvi

New Report

Close