Održava srce zdravim, stabilizira razinu šećera u krvi i dugo nas drži sitima

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2022. u 08:58
Foto: Pixabay

U istraživanju je sudjelovalo 3.023 osobe starosti od 18 do 30 godina

Konzumiranje oraha je idealan način da ostanete zdravi tijekom starenja. Naime, istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Nutrition, Metabolism, & Cardiovascular Diseases” pokazalo je da su orasi vrlo korisni, piše Eatthis, a prenosi B92.

U istraživanju je sudjelovalo 3.023 osobe starosti od 18 do 30 godina. Dokazano je da oni koji redovno jedu orašaste plodove uspješnije prakticiraju zdravu prehranu, više sudjeluju u fizičkim aktivnostima i manje su izloženi riziku od srčanih oboljenja.

“Oni koji počnu jesti orahe u mladosti neće imati problema s bolestima kao što su dijabetes i pretilost. Ako ste srednjih godina i tek počinjete konzumaciju oraha, još uvijek postoji šansa da poboljšate svoje zdravlje. Naime, konzumiranje oraha će vam, između ostalog, pomoći da formirate zdrav jelovnik kojeg ćete se moći pridržavati bez ikakvih problema”, rekla je doktorica Lynn M. Stephen.

Dodala je i da orasi sadrže omega-3 masne kiseline, koje održavaju srce zdravim. Uz to, sadrže i vlakna koja stabiliziraju razinu šećera u krvi i samim tim ćete duže biti siti.

Komentirajte prvi

New Report

Close