Uz ove savjete lako spriječite blagdanske kuhinjske katastrofe

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2022. u 09:13
Foto: Unsplash

Dok su blagdanske zabave u punom jeku, poduzmite ove sigurnosne mjere

Između pečenja i kolača ove blagdanske sezone, sigurno nemate puno vremena razmišljati ni o čemu drugome osim o stavljanju hrane u pećnicu i njenom ponovnom vađenju. Dok su blagdanske zabave u punom jeku, poduzmite ove sigurnosne mjere kako biste osigurali da 2022. završi bez da se zaprljate i bez kaosa, piše Lifehacker.

Nabavite aparat za gašenje požara

Čak i profesionalci ponekad zanemaruju te stvari, ali aparat za gašenje požara je dobro imati u kuhinji. Bez obzira na vaše sposobnosti u kuhinji, to je mjesto gdje se stalno nosimo s visokim temperaturama i mnoštvom varijabli. Da ne spominjemo ako ste u stambenoj zgradi, tada morate paziti i na susjedne stanove.

Koristite limove kako biste spriječili prolijevanje hrane

Kako biste uhvatili oni što se prolije i spriječili lako prevrtanje posuđa, uvijek stavljajte male posude za pečenje na velike limove za pečenje.

Nemojte žuriti u kuhinji

Vrijeme je od presudne važnosti kada organizirate blagdansku zabavu, ali morate usporiti. Nitko se neće uzrujati ako desert iznesete nekoliko minuta kasnije od planiranog. Žurba u kuhinji rijetko rezultira nečim dobrim, a mnogo je vjerojatnije da ćete nešto razbiti, porezati se ili nešto proliti.

Stanite kako biste očistite ono što ste prolili

Kada neizbježno nešto prolijete dok pripremate lijepi blagdanski obrok, stanite, odložite sve na sigurno mjesto i počistite taj nered. “Sredit ću to za minutu”, moglo bi biti minutu prekasno. Prijatelji, obitelj ili djeca koja ulaze i izlaze iz kuhinje mogu pogoršati stvari, čak i dovesti do još većeg nereda ili ozljeda.

Foto: Unsplash

Provjerite svoj detektor ugljičnog monoksida

Incidenti s ugljičnim monoksidom događaju se svake godine. Iako su apsolutno zastrašujući,  mogu se i lako spriječiti. Među kućanskim aparatima, plinski štednjaci i pećnice mogu biti izvor za incidente tog tipa. Održavajte uređaje koji proizvode toplinu čistima i servisirajte ih kada je to potrebno. Nabavite detektor i povremeno ga testirajte kako biste bili sigurni da ispravno radi.

Koristite kuhala za sporo kuhanje

Umjesto da kuhana vina i jabukovaču držite vruće na ploči štednjaka, upotrijebite kuhalo za sporo kuhanje. Naravno, peći imaju nisku postavku, ali to još uvijek znači da je plamenik uključen i uglavnom bez nadzora. Kuhala za sporo kuhanje su stručno izrađena da se sigurno ostave sama i, za razliku od vašeg štednjaka, imaju tajmere i automatsko isključivanje. Osim toga, višenamjenski su tijekom cijele godine, tako da možete kuhati hrpu stvari u loncu, od zagrijavanja do pečenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close