Uz ovaj trik izravnajte udubine od namještaja na tepihu, a trebate samo jednu stvar koju imate u kuhinji

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2023. u 08:54
Foto: Unsplash

Bez obzira na to koliko četkate tepih, čini se nemogućim u potpunosti ga vratiti iz zgnječenog u prvobitno stanje.

Održavanje tepiha njegovanim ponekad se može činiti kao težak zadatak, od pokušaja da se pseće blatnjave šape zadrže na odstojanju do osiguravanja da prolivena tekućina ne ugleda svjetlo dana.

Ali još jedan neugodan dio su udubljenja koja na njemu napravi namještaj. I bez obzira na to koliko jako četkate tepih, čini se nemogućim u potpunosti ga vratiti iz zgnječenog u prvobitno stanje, piše 24sata.

Stručnjaci za životni stil su otkrili izvrstan trik koji će pomoći da ponovno podignete niti tepiha – sve što vam treba je led.

“Led se može koristiti za vraćanje tepiha u prvoklasno stanje. Opće je poznata činjenica da teški namještaj u dnevnom boravku uzima svoj danak na podovima, a pogotovo kada ga premjestite, nitko ne želi vidjeti udubine na tepihu koje ostavlja kauč ili fotelja”, kažu stručnjaci.

Nježnim trljanjem kockice leda preko udubljenja, tepisi će se začas vratiti u svoj najbolji izgled.

“Nakon što utrljate led preko udubljenja, trebali biste pustiti da se kockice otope prije nego što to područje natapkate papirnatom salvetom da djelomično osušite tepih. Sve što trebate učiniti je nježno podići niti tepiha prstom”, savjetuju.

Foto: Unsplash

Korištenje leda za pomlađivanje tepiha nije jedini praktični trik koji dolazi od otopljene kocke.

Smrznuta voda donosi puno više koristi od pukog hlađenja pića i glačanja tepiha. Žvakaća guma zalijepljena za odjeću veliki je promašaj – a skinuti ju može biti prava noćna mora.

“Uz pomoć kockice leda možete lako odvojiti sve neželjene dodatke na tkanini. Jednostavno protrljajte kocku preko žvakaće gume i gledajte kako se nježno odvaja, poput magije”, otkrili su.

Led, dodaju, može dobro poslužiti i ljubiteljicama ljepote koje su umorne od čekanja da im se nokti osuše. Umjesto da doslovno gledate kako se boja suši, stavljanje noktiju u zdjelu s ledom može ubrzati proces.

“Svi znamo koliko je iritantno čekati pola sata nakon što ste nalakirali nokte, “istaknuli su stručnjaci za led.

Hladna temperatura pomaže da se lak brzo osuši i zapečati potpuno nova manikura, što znači da možete nastaviti s važnim stvarima, istaknuli su.

Komentirajte prvi

New Report

Close