Mravi mrze ove mirise, nekoliko začina držat će ih daleko od vaše kuhinje

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2022. u 12:02
Foto: Pixabay

Začini isto mogu pomoći da se mravi drže podalje.

Dan za leteće mrave se može dogoditi bilo koji dan jer obično dolaze nakon toplinskog vala. Stoga donosimo najbolje savjete o tome kako ih se riješiti prije nego što postanu problem, piše Express.

“Većina nas je uživala u toplinskom valu, ali dok smo mi maksimalno iskoristili sunce, spremala se oluja. Obično je to sredina do kraja kolovoza i obično se događa nakon toplinskog vala. Razlog za to je taj što mravi više vole vlažno vrijeme i koriste ovo vrijeme da traže novi dom i što postaje prava smetnja za nas koji uživamo provoditi vrijeme u svojim vrtovima i na otvorenom”, kaže Chris Bonnett, osnivač GardeningExpressa.

Ako nemate ništa protiv korištenja tradicionalnog kemijskog tretmana, naprašite sredstvo oko vrata, terasa ili drugih suhih područja gdje su uočeni putevi kojima mravi idu. Ovi prašci djeluju i na druge kukce i ose, no treba biti posebno oprezan kako i gdje ih koristite, pogotovo ako u blizini imate djecu.

Začini isto mogu pomoći da se mravi drže podalje. To uključuje posipanje kajenskog papra i cimeta oko biljaka, a Bonnett je također preporučio mentu i češnjak jer mravi “mrze taj miris”.

“Jednostavno napunite bočicu s raspršivačem mješavinom vode i alkoholnog octa i prskajte. Ako ustanovite da vam treba nešto jače, možete ispustiti vodu i poprskati zahvaćena područja samo alkoholnim octom.”

Još jedan besplatan način da se riješite mrava je korištenje kipuće vode. Ovo se može koristiti na pukotinama u popločenju ili gnijezdima na travnjacima gdje ste primijetili bilo kakvu aktivnost mrava.

“Izlijte kipuću vodu na to područje i to bi se trebalo riješiti ne samo svih mrava koje vidite, već i svih kukuljica koje dotakne sve dok prodre u tlo”, kaže Bonnett i napominje da pritom pokušate izbjegavati svoje cvjetne gredice i tegle.

Deterdžent za pranje posuđa također se može koristiti u boci s raspršivačem napunjenoj vodom. Stručnjak je rekao da se ovaj domaći sprej često koristi za uklanjanje lisnih uši.

“Koristite umjetna sladila. Morat ćete ga pomiješati s nečim poput soka od jabuke kako bi bio ukusan mravima, ali to onda stvara pastu koja je za njih otrovna. Jednostavno izlijte malo blizu mjesta za gniježđenje i mravi će to odnijeti natrag u koloniju, što znači da će masa njih pojesti otrovnu pastu”, savjetuje Bonnett za kraj.

Komentirajte prvi

New Report

Close