Umjesto kave započnite jutro ovim magičnim sokom: ‘Pucat ćete’ od energije, a virusi će bježati od vas

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2023. u 09:59
Foto: Pixabay

Mislite na svoj organizam i svoje zdravlje.

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam. Uz to, izuzetno utječu na imunitet pojedinca. Umjesto da počinjete jutro kavom, možete započeti dan čašom svježe cijeđenog soka od limuna, piše B92.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C. Međutim, ako zaista želite da vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir. Ili još bolje, napravite sok od ova dva sastojka.

U 1 litru vode dodajte 1 limun, 200 g ribanog korijena đumbira i ostavite tako pripremljen sok da odstoji jednu noć. Napitak konzumirajte ujutro. Đumbir je vrlo koristan za organizam te tako njegov redovan unos može spriječiti gripu i prehladu.

Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je, uz to što je zdrava, i osvježavajuća. Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u nekoliko slučajeva. Ne samo da je napitak koristan za ljude koji boluju od visokog tlaka, već utječe i na smanjenje akni kod tinejdžera.

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam. Smanjuju kolesterol, ali i rizik od Alzheimerove bolesti. Na sve ovo, limun i đumbir dodatno jačaju imunitet.

Sljedeći put kada se dvoumite između kave i ovog napitka, dobro razmislite što ćete izabrati. Mislite na svoj organizam i svoje zdravlje. I uživajte u svakom danu, na zdrav način.

Komentirajte prvi

New Report

Close