U najjeftinijoj državi za život s jednim eurom dnevno možete uživati u danu

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2023. u 08:59
Foto: Pixabay

Autobusnu kartu platio je samo tri centa.

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život.

Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti što sve s time može kupiti u jednom danu. Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTubeu, gdje ga je dosad pregledalo više od 2,5 milijuna ljudi, piše Punkufer.hr.

Larkin se na početku dana osvježio tradicionalnom pakistanskim pićem doodthom – koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova na koje je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje deva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusnu kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 60 eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini europskih gradova.

Što je sve Josh Larkin vidio, iskusio i kušao u Karačiju za nešto više od jednog eura u najjeftinijoj državi za život, pogledajte u videu.

Komentirajte prvi

New Report

Close