Svestrana ljekovita biljka: Jača kosu i daje joj sjaj, smanjuje bore i pomaže u mršavljenju

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2023. u 09:40
Foto: Unsplash

Često se koriste u kozmetici, a ispijanje biljnih čajeva na bazi ove ljekovite biljke donosi značajne prednosti u njezi dermisa.

Listovi kadulje često se koriste u kozmetici i glavni su sastojci mnogih proizvoda za njegu kože, a ispijanje biljnih čajeva na bazi ove ljekovite biljke donosi značajne prednosti u njezi dermisa.

Osim toga, kamfor, jedan od ključnih sastojaka obične kadulje, usporava starenje kože i smanjuje nastanak bora, piše Novi list.

Serum za područje oko očiju

Kadulja ima antioksidanse koji su neophodni za suzbijanje štetnih učinaka slobodnih radikala, uključujući starenje kože. Eterično ulje kadulje bogato je aktivnim sastojcima koji potiču regeneraciju stanica i odgađaju nastanak bora.

Foto: Pixabay

Kako biste iskoristili ova svojstva, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja kadulje u svoju dnevnu kremu ili žlicu baznog ulja (preporučuje se ulje slatkog badema) i namažite proizvod oko očiju.

Losion za sjajnu kosu

Prokuhajte 6 grama osušene kadulje u 250 ml vode. Pustite da voda zavrije, procijedite i prebacite u zdjelu. Infuzijom isperite kosu nakon nanošenja šampona. Stalna uporaba tijekom ispiranja osigurava sjajnu kosu.

Serum protiv opadanja kose

Listovi kadulje sadrže biljni sterol koji se godinama koristi kao pomoćno sredstvo u liječenju muške ćelavosti. Na žlicu maslinovog ulja dodajte 3 kapi eteričnog ulja kadulje, 3 kapi eteričnog ulja ružmarina i 3 kapi paprene metvice. Nanesite smjesu na vlasište dva puta dnevno dok se simptomi ne povuku.

Biljni čaj za ravan trbuh

Uzmite 15 grama listova i cvijeta kadulje i stavite ih u lonac s litrom kipuće vode. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji oko tri minute. Zasladite limunovim sokom ili stevijom. Kako bi se maksimalno iskoristila svojstva ljekovita kadulje, preporuča se uzimati ujutro na prazan želudac kako bi se postigla učinkovita stimulacija probavnog sustava tijekom dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close