Slavonija i Podravina kao nove vinske butik destinacije

Autor: Marta Duić , 18. kolovoz 2021. u 22:00
Foto. Pixabay

Županija je to poznata po obnovljenim dvorcima i kurijama (uz potporu EU fondova), prirodi i po tradicionalnoj gastronomiji.

U vinariji Vineda u Vukosavljevici predstavljen je program prvog vinskog festivala Slavonija i Podravina wine not?! koji će se na pet lokacija održavati od 4. do 25. rujna. Ivana Nemet, enologinja i vinarka ambasadorica je i voditeljica svih pet degustacija.

“Krećemo od Wine&Cake ladanjske večeri u Dvorcu Janković u Suhopolju, slijede vinska biciklijada Virovitičkim vidicima uz degustaciju vina lokalnih virovitičkih vinarija, potom Poezija i vino u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, Vinski piknik na planini, u Park šumi Jankovac i vinski maraton Wine&Run u Orahovici. Želimo se predstaviti kao butik vinska destinacija i znalcima i ljubiteljima vina otkriti što sve nudimo”, ističe Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim TZ-ima Virovitice, Orahovice, Pitomače i Čačinaca organizator festivala.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije napominje kako je cilj manifestacija poput ove pozicionirati županiju na eno-gastro karti Hrvatske te pozdravlja inicijativu i suradnju turističkih zajednica s vinarima.

Inače, županija je to poznata po obnovljenim dvorcima i kurijama (uz potporu EU fondova), prirodi i po tradicionalnoj gastronomiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close