Popis 10 najvažnijih stvari koje trebate imati kada idete automobilom na godišnji odmor

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2020. u 13:38
FOTO: Pixabay

Nekoliko jednostavnih i korisnih stvari tu vožnju može učiniti ugodnijom, sigurnijom i bez stresa.

Goodyear je pripremio popis deset stvari koje je na dugome putu poželjno imati autu da bi vožnja bila ugodnija, objavio je portal Automobili.hr.

1. Sunčane naočale:

Vožnja s naočalama je udobnija i sigurnija ako se vozite prema osunčanim krajevima i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.

2. Glazba:

3. Piće:

Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

4. Novčanik s gotovinom i karticama:

Neka uvijek bude uza vas. Tako ćete sve vrijeme imati uza sebe važan dio imovine, a osim toga brzo ćete ga moći izvući kad bude trebalo nešto platiti, na primjer cestarinu.

5. GPS i/ili zemljovid:

GPS uređaj uključite već prije vožnje kako bi dodatno uštedjeli na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom. Ako se služite zemljovidom, pregledajte put prije polaska.

6. Vrećica za smeće:

To je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

7. Komplet prve pomoći:

Obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu u vašem automobilu u slučaju da će ga biti potrebno upotrijebiti na putu.

8. Fluorescentni prsluk:

U većini europskih zemalja pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

9. Fotoaparat i videokamera:

Svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

10. Rezervni ključevi:

Držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao. Rezervni ključ u džepu može spasiti vaše putovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close