Ovo su četiri namirnice za zdrav i hranjiv doručak

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2023. u 08:13
Foto: Unsplash

Stručnjaci će vam uvijek reći da im je najdraži obrok upravo doručak, jer kada jedete ujutro, to vam daje mentalnu i fizičku energiju.

Doručak pomaže srcu, kostima, metabolizmu, a važno je znati koje je namirnice dobro konzumirati ujutro. Ovo su četiri namirnice za zdrav i hranjiv doručak.

Stručnjaci će vam uvijek reći da im je najdraži obrok upravo doručak, jer kada jedete ujutro, to vam daje mentalnu i fizičku energiju. Nutricionistica Frances Largeman-Roth otkrila je popis namirnica koje su idealne za doručak, piše Klixba.

Zob

Zob možete koristi kao brašno, ali i u zobenim pahuljicama. Bez obzira na način pripreme, zob je odlična za vaše srce. Topiva vlakna koja sadrže beta-glukan imaju sposobnost prirodnog snižavanja razine kolesterola. Također, zob će vam dati osjećaj sitosti.

Zeleni smoothie

Zeleni smoothie sastoji se od voća, povrća i bilja, a prepun je vitamina B skupine. Idealan je da na zdrav način započnete dan.

Jaja

Jaja čine brz i hranjiv doručak u bilo kojem obliku. Prema mišljenju Largeman-Roth, jaja su jedan od rijetkih izvora vitamina D. Neophodan je za pravilnu imunološku funkciju, posebno zato što većina nas nema dovoljno vitamina D.

Tost

Tost od pšeničnog brašna s maslacem od voća i orašastih plodova dat će vam energiju, a i učiniti vas sitim. Tost od pšeničnog brašna čini vas sitijima jer je potrebno više vremena da se probavi od običnog bijelog kruha.

Komentirajte prvi

New Report

Close