Poriluk je odavno popularan među onima koji žele smršaviti ili očistiti organizam od toksina. Zahvaljujući obilju vitamina C i drugih hranjivih tvari, čisti organizam i sprječava neke bolesti, piše B92. Stari Egipćani i Grci su ga cijenili kao hranu i lijek.
Možemo uživati u njemu tijekom cijele godine, jede se cijela biljka, a budući da su listovi posebno bogati beta-karotenom i vitaminom C koji se gubi kuhanjem ili pečenjem, preporučuje se da se listovi češće jedu sirovi, npr. u salati.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu