Patlidžan se preporučuje dijabetičarima kako bi pomogao u reguliranju šećera u krvi. Rane laboratorijske studije sugeriraju da patlidžan štiti i od oštećenja DNK koja dovodi do raka. Sa sposobnošću da upija okuse, patlidžan, iako nije toliko nutritivno bogat, omiljeno je povrće koje se uzgaja širom svijeta, piše B92.
Procjenjuje se da se godišnje proizvede oko 60 milijuna tona, uglavnom u Kini i Indiji. Njegovo bijelo meso s primjesama zelene ili žute boje, prošarano malim grozdovima brašnastih sjemenki, omiljeno je u mnogim kuhinjama i može se koristiti za pripremu pregršti ukusnih jela.



Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu