Jedite ih i riješit ćete se najvećih probavnih problema

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2023. u 10:01
Foto: Pixabay

Iako jedemo uravnoteženu prehranu, ponekad našem tijelu treba više od same porcije povrća i voća kako bi nam pomoglo u održavanju crijeva zdravima te za bolje funkcioniranje probave.

Većina nas traži programe prehrane i vježbanja koji nam mogu pomoći da postignemo snažniji izgled i da imamo vitkiju tjelesnu građu. Nažalost, što smo više fokusirani na to kako izgledamo izvana, na kraju zaboravimo što se događa u nama, piše Healtybuilderz.

Iako jedemo uravnoteženu prehranu, ponekad našem tijelu treba više od same porcije povrća i voća kako bi nam pomoglo u održavanju crijeva zdravima te za bolje funkcioniranje probavu.

Želite li znati kako možete vratiti ravnotežu u svoju crijevnu floru, proučite popis i možete početi dodavanjem ovih namirnica u svoju prehranu.

Banane

Nikada ne podcjenjujte moć banana za zdravlje crijeva. Zapravo banane pomažu vratiti prirodnu ravnotežu crijevnih bakterija u vašem želucu, čime se smanjuje upala koju osjećate.

Foto: Foto: Unsplash

Dakle, sljedeći put kada vam želudac bude krulio, pojedite banane da smirite želudac.

Jogurt

U vašim crijevima nalazi se mnogo bakterija, ali ponekad broj loših bakterija može nadvladati dobre.

Foto: Unsplash

Kako biste vratili zdrav omjer dobrih i loših bakterija, jogurt je definitivno obavezan. Jedan od razloga za to je taj što jogurt sadrži probiotike koji mogu održati sluznicu vašeg debelog crijeva zdravom.

Brokula

Foto: Unsplash

Još jedna namirnica koja je također dobra za liječenje crijeva je brokula. Ovo povrće zapravo je sposobno smanjiti upalu u vašim crijevima, a istovremeno vas štiti od raznih vrsta raka poput raka dojke, debelog crijeva i želuca.

Cimet

U želucu se mogu nakupiti plinovi koji mogu izazvati probavne smetnje i nadutost. Ako je to stalni problem s vašim crijevima, pomoglo bi ako u svoju prehranu dodate cimet.

Foto: Unsplash

Cimet je vrsta karminativa koji može pomoći u raspršivanju plinova koji se stvaraju u želucu. Štoviše, ovaj začin može poboljšati vašu probavu.

Kiseli kupus

Još jedna obavezna hrana koja će vam pomoći u održavanju crijeva zdravima je kiseli kupus. Ova fermentirana hrana zapravo povećava broj zdravih mikroba u vašim crijevima do te mjere da su loše bakterije znatno smanjene.

Foto: Unsplash

Kada se broj dobrih bakterija poveća, vaše tijelo će moći apsorbirati više hranjivih tvari koje će biti korisne za vaše cjelokupno zdravlje.

Smeđa riža

Jeste li znali da je smeđa riža zapravo dobra za vašu probavu? Količina vlakana u ovoj namirnici pomaže u čišćenju želuca od toksina kako bi on mogao normalno funkcionirati. Još jedan plus konzumacije smeđe riže je to što vam može pomoći pri mršavljenju, a kad počnete gubiti na težini, vašem će probavnom traktu biti lakše probaviti hranu.

Foto: Pixabay

Ovo je samo nekoliko namirnica za koje se zna da poboljšavaju i liječe vaša crijeva. Njihovo dodavanje u vašu prehranu može značajno poboljšati vaše cjelokupno zdravlje jer mogu povećati apsorpciju hranjivih tvari, istovremeno osiguravajući nesmetan rad i vašeg probavnog sustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close