Ovakav krumpir ne biste trebali jesti, sadrži toksine

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2023. u 09:34
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ako krumpir ima samo male klice i još uvijek je čvrst, možete ukloniti klice.

Ne biste trebali jesti proklijale krumpire jer to znači da su proizveli prirodne toksine.

‘Krumpiri niču kada su izloženi toplom okruženju, oko 20°C ili višoj’, kaže registrirani nutricionist Rahaf Al Bochi, vlasnik Olive Tree Nutrition i glasnogovornik Akademije za prehranu i dijetetiku, ‘Proklijali krumpir proizvodi kemijski solanin, koji može biti otrovan ako se konzumira’.

Ako krumpir ima samo male klice i još uvijek je čvrst, možete ukloniti klice i odrezati sva meka mjesta te pojesti ostatak gomolja.

Ali, idealni uvjeti skladištenja mogu učiniti da ovo popularno povrće traje mnogo dulje, prenosi Simply Recipes.

Komentirajte prvi

New Report

Close