Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Ovakav krumpir ne biste trebali jesti, sadrži toksine

Autor: Poslovni.hr
17. svibanj 2023. u 09:34
Podijeli članak —
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ako krumpir ima samo male klice i još uvijek je čvrst, možete ukloniti klice.

Ne biste trebali jesti proklijale krumpire jer to znači da su proizveli prirodne toksine.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

‘Krumpiri niču kada su izloženi toplom okruženju, oko 20°C ili višoj’, kaže registrirani nutricionist Rahaf Al Bochi, vlasnik Olive Tree Nutrition i glasnogovornik Akademije za prehranu i dijetetiku, ‘Proklijali krumpir proizvodi kemijski solanin, koji može biti otrovan ako se konzumira’.

Ne biste trebali jesti proklijale krumpire jer to znači da su proizveli prirodne toksine.

‘Krumpiri niču kada su izloženi toplom okruženju, oko 20°C ili višoj’, kaže registrirani nutricionist Rahaf Al Bochi, vlasnik Olive Tree Nutrition i glasnogovornik Akademije za prehranu i dijetetiku, ‘Proklijali krumpir proizvodi kemijski solanin, koji može biti otrovan ako se konzumira’.

Ako krumpir ima samo male klice i još uvijek je čvrst, možete ukloniti klice i odrezati sva meka mjesta te pojesti ostatak gomolja.

Ali, idealni uvjeti skladištenja mogu učiniti da ovo popularno povrće traje mnogo dulje, prenosi Simply Recipes.

Autor: Poslovni.hr
17. svibanj 2023. u 09:34
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close