Stevija je valjana alternativa šećeru u prehrani osoba koje boluju od dijabetesa, pretilosti ili hipertenzija. Procjenjuje se da ima 150-300 puta veću moć zaslađivanja od šećera. Zbog toga ju dijabetičari mogu konzumirati u velikim količinama bez opasnosti za svoje zdravlje.
Najzanimljiviji aspekt je potpuni nedostatak kalorija, što je razlog buma prodaje umjesto uobičajenih zaslađivača. Ova biljka također je bogata vitaminima, manganom, željezom i flavonoidima, piše Novi list.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu