Ova četiri dijela tijela najčešće se preskaču kada nanosite kremu za sunčanje

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2022. u 10:17
Foto. Pixabay

Prosječna osoba nanese manje od polovine preporučene količine kreme za sunčanje i zaboravlja ponovno je nanijeti po potrebi.

Ljetna zaštita od sunca nikada nije bila važnija. Stope pojavnosti raka kože brzo su rasle u posljednjih nekoliko desetljeća prema Američkoj akademiji za dermatologiju, a studija iz 2022. objavljena u JAMA Dermatology sugerira da bi se broj novih slučajeva mogao povećati za nevjerojatnih 50 posto prije 2040. godine.

Ipak, čak i ako ste oprezni s korištenjem kreme za sunčanje, jedno europsko istraživanje iz 2019. pokazalo je da prosječna osoba nanese manje od polovine preporučene količine kreme za sunčanje i zaboravlja ponovno je nanijeti po potrebi.

Osim toga, postoje mjesta koja često u potpunosti propustimo zaštititi, javlja Klixba.

Istraživači sa Sveučilišta u Liverpoolu otkrili su da su očni kapci, unutrašnji ugao očiju, usne i most nosa najčešće zanemareni dijelovi tijela kada je u pitanju njega i zaštita od sunca.

“Ali oni su jedno od najdelikatnijih područja sklona oštećenju od sunca”, kaže Melanie Palm, certificirani dermatolog u klinici Art of Skin.

Doktorica Christina Lee Chung, certificirani dermatologinja u Schweiger Dermatology Group u Philadelphiji, objasnila je zašto se vaše ruke, usne i vlasište također smatraju područjima visokog rizika za razvoj raka kože.

“To nije nužno zato što postoji povećan rizik od raka kože, već rak kože koji se formira u ovim područjima ima veće stope loših ishoda”, objašnjava ona.

Komentirajte prvi

New Report

Close