Odmah izbacite iz upotrebe ova tri napitka: Gomilaju kilograme, uzrokuju upale i nadutost

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2022. u 09:25
FOTO: Pixabay

Ako često patite od upala, važno je izbaciti iz svog jelovnika određene napitke koje većina nas konzumira, tvrde dijetetičarke i stručnjakinje za fitness Sara Chatfield i Dana Ellis Hunnes.

Mnogi od nas pijuckaju pića koja izazivaju upale, nadutost, grčeve, debljanje i probavne smetnje. Koja su to, otkrivamo u nastavku.

Gazirana pića

Ako često pijete gazirana i slatka pića, možda će vam njihovo izbacivanje teško pasti. Zato Hunnes predlaže da ih za početak zamijenite kombuchom, jer je to protuupalna opcija bogata probioticima.

“Probiotici i antioksidansi u kombuchi pomažu u promicanju probavnog zdravlja. Također se smatra da kombucha može usporiti probavu ugljikohidrata, vjerojatno zbog protuupalnih učinaka koje ima na probavni trakt”, izjavila je.

Energetska pića

Dobro je poznato da energetska pića sadrže stimulativne spojeve, kao i dodani šećer i boje koji mogu biti štetni za naše zdravlje. Ti umjetni spojevi mogu biti krivac za kronične upale.

“Energetska pića sadrže prerađene šećere i umjetna sladila koja povećavaju rizik od upala i odgađaju proces mršavljenja. Ako vam je potrebna doza kofeina, bolja opcija je obična crna kava bez kalorija ili sok od cijeđenog voća”, ističe Hunnes.

Zašećereni čaj

Naposljetku, zašećereni čaj ukusna je poslastica ako se pije s vremena na vrijeme, ali treba ga izbjegavati na svakodnevnoj bazi. Chatfield naglašava da konzumiranje čajeva sa šećerom može uzrokovati debljanje, prenosi Index.

“Takva pića su najopasnija jer ih ne smatramo kaloričnima, što jesu. To može dovesti do većeg unosa kalorija i promjena u metabolizmu masti. Umjesto zašećerenog čaja, popijte nezaslađeni čaj”, predložila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close