Odličan trik sa stavljanjem dvije teniske loptice u perilicu rublja? Efekt je nevjerojatan

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2022. u 08:44
FOTO: Pixabay

Odjevne predmete učiniti će manje izgužvanim, a poplune mekima i napuhanima.

Postoji mali trik koji možete primijeniti svaki put kada koristite perilicu rublja i koji vam može uštedjeti ne samo energiju, već i deterdžent – ​​dok pomaže da rublje bude čišće i mekše.

Sve što vam treba je teniska loptica – zapravo dvije.

Teniske loptice u bubnju perilice i sušilice mogu vas poštedjeti gnjavaže oko glačanja odjeće. Tijekom procesa pranja ili sušenja, kretati će se preko tkanine smanjujući stvaranje nabora.

Na taj način će vam odjeća nakon vađenja biti glatkija bez ikakvog napora, a uštedjet ćete vrijeme i energiju ne paljenjem glačala.

Jedno upozorenje: ne zaboravite odmah izvaditi rublje iz bubnja perilice ili sušilice. Kada prestane kretanje loptica, prestaje i njihov učinak “zaglađivanja” i počinju se stvarati neugledni nabori.

Korištenje teniskih loptica u bubnju perilice omogućit će vam i pranje popluna i podstavljenih deka kod kuće, a da oni ne izgube na volumenu i mekoći i bez da nas tjeraju da trošimo novac u kemijskoj čistionici za profesionalni tretman čišćenja, prenosi Novi list.

Vaš poplun umetnite u bubanj i operite ga kao i obično rublje, pokrećući osjetljivi program na niskoj temperaturi (maksimalno 40°C). Ne zaboravite koristiti malo deterdženta, kako se ne bi stvarao višak pjene u bubnju.

Nakon što je pranje završeno, izvadite poplun i ostavite ga da se osuši na zraku, izbjegavajući izravan kontakt sa sunčevim zrakama.

Nemojte se brinuti ako primijetite “izbočine” između dva sloja tkanine zbog nejednake raspoređenosti: teniske loptice pomoći će vam riješiti taj problem.

Nakon što se osuši na zraku, poplun vratite u perilicu – ovaj put s dvije loptice – i pokrenite ciklus centrifuge pri maloj brzini.

Kretanje loptica po tkanini stvorit će svojevrsnu “masažu” koja će rasporediti punjenje u presvlaci, čineći poplun ponovno pufastim i mekim.

Ovaj “trik” također je vrlo koristan ako morate prati jastuke te mekane igračke u perilici.

Ako kod kuće nemate teniske loptice, ali svejedno želite ovaj trik primijeniti u praksi, možete sami napraviti male “loptice” tako da zgužvate nekoliko listova aluminijske folije – rezultat će biti vrlo sličan i loptice možete ponovno koristiti mnogo puta prije nego što ih bacite.

Komentirajte prvi

New Report

Close