Odčepite odvod uz ova tri jeftina trika i bez skupih sredstava za čišćenje

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2022. u 09:54
Foto: Unsplash

Zaačepljenje odvoda najčešće uzrokuje nataložena hrana, masnoća ili vlasi kose.

Rast cijena ne osjeća se samo na benzinskim postajama ili u trgovinama s osnovnim namirnicama, osjeti se i kroz sve usluge koje i samo povremeno koristimo. Rješavanje začepljenog odvoda može biti noćna mora koja uključuje puno nereda i frustracije, a u kontekstu poskupljenja usluga stvar postaje još gora. Zato je stručnjak otkrio tri najjeftinija načina rješavanja ovog problema koji ne podrazumijevaju skupa i ekskluzivna sredstva za čišćenje, piše N1.

Direktor u osiguravajućoj kući Chetan Mankar otkrio je da začepljenje odvoda najčešće uzrokuje nataložena hrana, masnoća ili vlasi kose i premda problem nekad zahtijeva ozbiljnu intervenciju stručnjaka, u većem broju slučajeva problem možemo riješiti sami i uštedjeti si više stotina kuna.

Prokuhana voda

Najjeftiniji i najlakši način čišćenja odvoda je ulijevanje prokuhane vode u odvod. Premda svakodnevno puštate vodu niz odvod, prokuhana kipuća voda pomoći će otopiti i najsnažniju masnoću. Stručnjak savjetuje da odvod ne dirate nekoliko minuta nakon ulijevanja kipuće vode kako bi se što više toga “rastopilo”.

Ako voda ne otječe ni nakon nekoliko minuta, onda to znači da je odvod i dalje blokiran. Ponovite postupak nekoliko puta prije nego što zaključite da nije imao učinka.

Odčepljivač

Uvijek možete isprobati i s odčepljivačem za odvode. Koristite onaj s ravnim dnom umjesto klasične kapice. Objašnjavajući kako najbolje iskoristiti odčepljivač, Mankar je objasnio: “Nastavite puniti umivaonik vrućom vodom dok nije napola pun. Odčepljivačem brzim pokretima pumpajte odvod i dodajte vode. Ponovite postupak koliko je puta potrebno.”

Ocat i soda bikarbona

Ako je odvod jako začepljen i prve dvije opcije nisu bile dovoljne, probajte s mješavinom alkoholnog octa sode bikarbone ili praška za pecivo. Prvo uspite veliku jušnu žlicu sode bikarbone u odvod pazeći da prospete što manje sa strane. Potom dodajte šalicu alkoholnog octa i poklopite odvod poklopcem ili nečim sličnim te ostavite tako 15 minuta. Nakon toga bi voda trebala proći bez problema, piše Daily Record.

Komentirajte prvi

New Report

Close