Uz novi način skladištenja krumpir će biti jestiv do šest mjeseci

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2022. u 10:04
Foto: Pixabay

Uštedjet ćete i novac, a smanjit ćete i bacanje hrane.

Ako želite smanjiti količinu hrane koju bacate, razmislite o skladištenju krumpira na novi način. Poznato je da se desetljećima kućanstvima govorilo da krumpir čuvaju na hladnom i tamnom mjestu, a mnogi preferiraju kuhinjski ormarić ako nemaju podrum ili smočnica, piše Express.

No, s novim istraživanjem koje pokazuje da je krumpir povrće broj jedan među bačenom hranom, postoji novi način za pohranu ovog svestranog sastojka – i omogućuje da krumpir traje do šest mjeseci bez klijanja, a neće postati ni zelen ni mekan.

Britanci primjerice godišnje bace više od 5,8 milijuna krumpira, ali novo istraživanje pokazalo je da krumpir pohranjen u hladnjaku može trajati više od tri puta duže u usporedbi sa skladištenjem na sobnoj temperaturi. Time se može uštedjeti 100.000 tona otpada od hrane godišnje.

Foto: Pixabay

“Uz trenutnu kriznu klimu i rastuće troškove života, potrošači trebaju napraviti promjene i slijediti smjernice kao što je ova kako bi se ozbiljno uhvatili u koštac s bacanjem hrane u svom kućanstvu, što će također pomoći i da uštede novac”, kaže Lucia Washbrook, direktorica prodaje i marketinga u Branstonu.

Napominje kako postoje mnogi drugi načini na koje možete učiniti da potraju, kao što je pohranjivanje u tkanine ili papirnate vrećice umjesto plastičnih i čuvanje u mraku. Naime, iako većina kućanstava kupuje krumpir u supermarketu u plastičnim vrećicama, stručnjaci predlažu da krumpir izvadite iz plastične vrećice i stavite u vreću ili platnenu vreću jer materijal vreće ne propušta svjetlost i omogućuje krumpiru da diše.

Komentirajte prvi

New Report

Close