Krumpire volimo jer ih možemo pripremati na razne načine, mogu se kuhati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati juhama i salatama, piše Ordinacija. Ipak, važno je znati i koji krumpir koristiti kako biste uživali u najboljoj teksturi i okusu.
Ako krumpir ima više škroba, onda će njegov sadržaj lakše postati mekan i odličan je za pripremu pirea ili za pečenje. Voštani krumpir sadrži puno vode te se zato koristi za salate ili se kuha. Kad smo već spomenuli salatu od krumpira, ako do sad niste bili potpuno zadovoljni okusom, postoji jednostavno rješenje – u vodu u kojoj se kuha krumpir stavite octa.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu