Na ove biljke možete računati da će preživjeti i najhladnije zime

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2022. u 10:25
Foto: Unsplash

Donosimo listu najpouzdanijih trajnice otpornih na hladnoću na koje možete računati da će dobro podnijeti niske temperature.

Prije nego što dođu niske temperature, važno je znati koje su biljke u hladnoj klimi dovoljno otporne da prežive mraz. Evo nekoliko najboljih odabira za najpouzdanije trajnice otporne na hladnoću na koje možete računati da će dobro podnijeti niske temperature, piše Better Homes and Gardens.

Žednjak

Trebate izdržljivog puzavca ili šarenu visoku biljku za vaš vrt? Ne trebate tražiti dalje jer žednjak koji ima te odlike preživljava i vruća ljeta i hladne zime.

Foto: Unsplash

U pitanju su trajnice otporne na sušu, tako da su pravi pobjednici ako u vašem području ima malo oborina.

Maćuhice

Omiljene zimske maćuhice dolaze u toliko širokoj paleti boja da zaista postoji nešto za svakoga. Idealna biljka za vrtlare početnike jer ih je nevjerojatno jednostavno uzgajati.

Foto: Unsplash

Savršeno za sadnju u žardinjere, tegle ili košare, a u njihovim cvjetovima i bojama uživat ćete od listopada pa sve do ožujka.

Kamelija

Kamelije su grmovi koji ne zahtijevaju održavanje i iznimno su otporni. Vaš će zimski i proljetni vrt blistati ekstravagantnim cvjetovima, a njihovo zimzeleno lišće također osigurava da u vrtu uvijek postoji nešto za pogledati.

Foto: Unsplash

Oleandar

Oleander je zimzeleni grm koji doseže maksimalnu visinu od 6 metara. Jedna je od omiljenih biljki za uzgoj jer ne zahtijeva puno održavanja, ali prije svega zbog cvjetova koji niču od proljeća do ljeta.

Foto: Unsplash

Sve što im treba je sunce i dva do tri puta zalijevanje u tjednu, a otporan je na hladnoću do -12ºC i toplinu do 40ºC (sve dok nema nedostatka vode).

Ciklame

Verzija ciklama s bršljanovim lišćem najotpornija je vrsta ciklame i uspijevat će tijekom hladne zime i pritom imati i prekrasne cvjetove.

Foto: Unsplash

Iako se ovaj cvijet često prodaje kao sobna biljka, u blagim klimatskim područjima ciklame u nijansama ružičaste, bijele, lavande i fuksije koriste se kao veseli pokrivač tla. Više vole zimi sunce, a ljeti sjenu, pa ih sadite ispod listopadnog drveća.

Komentirajte prvi

New Report

Close