Moćna kombinacija koja jača pluća: Prodisat ćete zahvaljujući njoj

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2023. u 12:19
Foto: Pixabay

Prirodni lijek možete lako sami napraviti, pa uzimati svakog jutra po žlicu.

Origano je začin koji daje hrani specifičan okus, naročito ako uživate u talijanskoj kuhinji. Pored jedinstvene arome, origano odlikuju i brojna ljekovita djelovanja, a poznato je da ima blagotvoran utjecaj na zdravlje respiratornog sustava.

Hipokrat je origano koristio kao antiseptik, a prisustvo ružmarinske kiseline i timola u origanu, čini da ovaj začin bude sjajan pokretač imuniteta. Ima antibakterijsko djelovanje prirodni je diuretik, poboljšava zdravlje srca i detoksicira organizam, piše B92.

Origano se često koristi za ublažavanje kašlja i respiratornih tegoba kod astme i bronhitisa, ali je sjajan i za prevenciju i očuvanje zdravlja pluća i respiratornog sustava. Prirodni lijek s origanom i medom možete lako sami napraviti, pa uzimati svakog jutra po žlicu.

Recept za prirodni lijek od origana i meda

Teglu od litre napunite do pola svježim listovima origana (napunite 1/4 tegle ako koristite sušeni origano), a drugu polovinu ispunite livadskim medom. Dobro promiješajte da se sjedini, tako da nestanu svi mjehurići.

Dobro zatvorite teglu i stavite je da stoji 30 dana kod prozora, odnosno na svjetlom mjestu s puno sunčevih zraka. Nakon 15 dana okrenite teglu naopako kako bi se ponovo sve sjedinilo. Držite lijek zatvoren i uzimajte svakog jutra po žlicu.

Upamtite, pored svih prirodnih lijekova i melema, najvažnije je da ne googlate o bolestima. Svaku promjenu ili zdravstveni problem prijavite vašem liječniku i konzultirajte se s njim.

Komentirajte prvi

New Report

Close