Mislili su da je smeće, a zahvaljujući sinu na njima su zaradili pravo bogatstvo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2020. u 10:44
FOTO: REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Bračni par koji nije pravo  znao kakvu je vrijednost pronašao u garaži, oduševljen je, a čak nije morao kupiti dobitni listić na lutriji, zaključuje Aston.

Britanski par može samo zahvaliti svojoj sretnoj zvijezdi činjenicu da nije bacio u smeće vreće pune igračaka iz Ratova zvijezda koje su našle nove vlasnike, a njemu svotu od 443.000 eura.

Bračni par iz Stourbridgeua u središnjoj Engleskoj nije znao što učiniti s gomilom lutaka i svemirskih letjelica koje je njihov susjed prikupljao desetljećima, piše dnevni list The Times.

Na sreću njihov sin nagađao je o velikoj vrijednosti asortimana i pozvao stručnjaka da procijeni zbirku u kojoj su bile i još neraspakirane figurice u originalnoj ambalaži.

“Mnoge su igračke bile malo vlažne, no riječ je o najljepšoj kolekciji Ratova zvijezda koje sam vidio”, rekao je za britanski dnevnik stručnjak Chris Aston iz dražbovne kuće Aston’s Auctionneers.

“Primili smo upite iz cijelog svijeta i bili sigurni da će prodaja dobro ići”, rekao je.

Među predmetima bio je zapovjednik Star Destroyera, jedne od letjelica iz flote Galaktičkog carstva, a postoje. koliko je poznato, samo dva primjerka u originalnom pakiranju te je prodan za 32.500 britanskih funti (više od 36.000 eura).

Figurica Jawe, a riječ je omalim bićima s kapuljačom i sjajnim očima, bila je također neraspakirana i kao jdan od deset poznatih primjeraka prodana je za više od 30.000 eura.

Figurice iz skupine nadahnute filmom “Povratak Jedija”, koje su bile kupljene za manje od dva eura po komadu početkom 80-ih, prodane su na dražbi po cijeni od 1550 eura.

Predmeti iz zbirke nadahnute jednom od najslavnijih filmskih saga na svijetu već godinama privlače kolekcionare spremne odriješiti kesu za kupnju neke igračke nadahnute svemirskom franšizom.

Figurica Lukea Skywalkera, koja se kupovala kao igračka djeci 1978. godine, prodana je 2015. na online dražbi Sotheby’sa za 25.000 dolara (više od 21.000 eura).

Bračni par koji nije pravo  znao kakvu je vrijednost pronašao u garaži, oduševljen je, a čak nije morao kupiti dobitni listić na lutriji, zaključuje Aston.

Komentirajte prvi

New Report

Close