Lokalizacija Eurosporta uz 25 domaćih komenatora

Autor: Marta Duić , 16. studeni 2016. u 15:25
Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski je 22. jezik na kojem se emitira Eurosport, a hrvatski tim na Eurosportu čini više od 25 komentatora

Najpoznatiji europski sportski kanal, Eurosport, danas je najavio lokalizaciju na hrvatski jezik. Počevši od 19. studenog, hrvatski komentatori će pratiti sva natjecanja i prvenstva koja se prenose uživo. Lokalizirani Eurosport s hrvatskim komentatorima bit će dostupan na svim platformama na kojima se Eurosport trenutno emitira, a to su Vip TV, B.net TV, Amis TV, Total TV, Evo tv, H1 TV, UMU, Terrakom te Zabava i to.

 „Lokalizacija Eurosporta dio je našeg kontinuiranog ulaganja u značaj Eurosporta na svakom tržištu. Navijači će od sada uživati u Eurosportu na vlastitom jeziku, što će vjerujemo dodatno rasplamsati navijačke strasti.  Lokalizacija je iznimno važna posebno kad predstavljate priče o velikim hrvatskim sportašima, poput Marina Čilića, Ivice Kostelića, Sandre Perković, Sare Kolak, Blanke Vlašić, hrvatskih nogometaša u Bundesligi i svih hrvatskih sportaša koji se pripremaju za Olimpijske igre. Hrvatskim  komentatorima želim dobrodošlicu u naš tim, i veselim se što ćemo  zajedno dodatno osnažiti naše veze s hrvatskim gledateljima“, poručila je Victoria Davies, potpredsjednica i Country Manager za Discovery CEE.

Saša Kojić, potpredsjednik za sport Discovery CEEMEA, regiju koja pokriva 112 zemalja komentirao je kako je ovo veliki iskorak za Eurosport, kojeg su dugo čekali. ˝Najbolje sportske priče su one koje navijačima prenosite na njihovom jeziku, s prepoznatljivim glasovima koji su upoznati s razvojem karijera nacionalnih sportaša. Komentiranje na hrvatskom uz ponudu vrhunskog ekskluzivnog, kao i lokalno relevantnog sadržaja, dio je našeg nastojanja da Eurosport postane nezaobilazna destinacija za sve navijače i ljubitelje sporta“, kaže Kojić.

Kojić je pojasnio kako postoje različiti nivoi lokalizacije, a ovaj koji uključuje domaće komentatore na prijenosima uživo tek je prvi nivo. Od komentatora tu su poznata imena poput Nike Fleiss, Gordana Kožulja, Saše Sušeca, a iz mirovine su čak izvukli i ovom lokalizacijom, zainteresirali i Miću Dušanovića koji se također pridružio timu od 25 komentatora. 

Hrvatski je 22. jezik na kojem se emitira Eurosport, a hrvatski tim na Eurosportu čini više od 25 komentatora. Među njima su komentatori s velikim iskustvom, sportski stručnjaci i bivši sportaši. Od 19. studenog oni će pratiti ovogodišnju spektakularnu zimsku sezonu, Bundesligu, Eurocup, World Snooker Tour, a od siječnja početak nove teniske sezone u kojoj Eurosport prenosi sva 4 Grand Slama te brojna druga natjecanja.

Navijači u Hrvatskoj će prijenose uživo s hrvatskim komentatorima moći pratiti i na Eurosport Playeru, Eurosportovoj usluzi uživo i na zahtjev, koja je gledateljima dostupna bilo kada i na bilo kojem uređaju.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close