Ljekovita biljka koja je najsnažniji biljni antidepresiv u prirodi, a ima i niz terapeutskih svojstava

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2023. u 08:50
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Biljka je pravi melem za liječenje kožnih problema.

Gospina trava najsnažniji je biljni antidepresiv u prirodi. Zapravo, od davnina se koristi kao lijek za poboljšanje raspoloženja. No, to nije sve, gospina trava ima iznenađujuća terapeutska svojstva, piše Novi list.

Snažan je antibakterijski i antivirusni prirodni lijek, a štoviše može ubrzati proces zacjeljivanja rana i manjih opeklina. Nadalje, biljka je pravi melem za liječenje kožnih problema. Međutim, iako je prirodni lijek, nije bez kontraindikacija i ima fotosenzibilizirajuće djelovanje.

Infuzija za smirenje kašlja, prehlade i upale mokraćnih puteva

Nabavite oko 10 grama cvjetnih vrhova gospine trave i dodajte ih u 240 ml kipuće vode. Nakon toga maknite s vatre. Poklopite infuziju kako bi se spriječilo raspršivanje hlapljivih tvari i pričekajte 10 minuta. Nakon toga filtrirajte s finom mrežicom i pijte po potrebi.

Čaj od gospine trave protiv nesanice

Stavite lonac s vodom na vatru i pričekajte da zakipi. Zatim dodajte 10 grama suhih listova i cvjetova gospine trave, ugasite vatru i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Pokrijte poklopcem do konzumiranja.

Ako vam se okus biljnog čaja ne sviđa, zasladite ga po želji. Fitopreparat treba uzimati navečer prije spavanja kako bi se osigurao miran san. Alternativno, za ublažavanje tjeskobe i nervoze, uzmite dvije šalice dnevno. Jednu ujutro prije doručka i jednu navečer prije spavanja.

Infuzija za blage oblike depresije

Jednu ili dvije žličice suhih cvjetnih vrhova preliti sa 150 ml kipuće vode. Zatim isključite vatru i ostavite da odstoji desetak minuta.

Filtrirajte i pijte infuziju. Tretman treba ponavljati svakodnevno nekoliko tjedana. Preporučljivo je podijeliti u dva različita trenutka u danu: idealno je piti ujutro i navečer.

Prirodna vodica za ispiranje usta

Ulje gospine trave izvrstan je prirodni lijek za upaljene desni. Dovoljno je dodati šest kapi ulja u čašu vode i svakodnevno ispirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close