Konzultantica otkriva: U ovo je dobro ulagati u vrijeme krize

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2023. u 10:07
Foto: Pixabay

To tržište je raslo čak i za vrijeme krize od 2007. do 2009.”, poručila je Lucija Vidiš Roić.

Boston Consulting napravio je istraživanje koje pokazuje kako u vrijeme krize zapravo rastu ulaganja u luksuzne proizvode. O toj temi u N1 Studiju uživo pričala je Lucija Vidiš Roić, konzultantica Boston Consulting Grupe.

“Luksuzni satovi privlače više kapitala i investicija od ostalih luksuznih proizvoda. U posljednjih pet godina ulaganje u luksuzne satove raslo je 20 posto. Primjerice, Rolex Paula Newmana na aukciji dosegao je vrijednost od 15 i pol milijuna dolara”, kazala je Vidiš Roić. Objasnila je da su luksuzni satovi dobra investicija jer su otporni na tržišne turbulencije.

“Puno više ste mogli povratiti novca investicijom u luksuzan sat, nego da ste trgovali s dionicama S&P 500, koje su rasle oko osam posto. Tržište luksuznih satova vrijedno je 75 milijardi dolara, a jednu trećinu toga čine rabljeni satovi”, objasnila je konzultantica.

Lucija Vidiš Roič je kazala kako se luksuzni satovi ponajprije kupuju online putem web stranica kao što su Watchbox i Watchfinder. “Online kupovina činit će do 2026. čak 60 posto ukupnog tržišta luksuznih satova“, dodala je.

Otkrila je kako pripadnici generacije X i milenijalci, čiji su prihodi iznad prosjeka, najviše ulažu u luksuzne satove, piše N1.

“Taj kupac je vidio šansu za štednju i investiciju. Satovi su u doba krize pružali dobro utočište jer je riječ o opipljivom predmetu. To tržište je raslo čak i za vrijeme krize od 2007. do 2009.”, poručila je Lucija Vidiš Roić, te dodala kako u Hrvatskoj postoje tržište skupih satova, kao i sličnih luksuznih proizvoda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

AP je rekao da kod nas nema krize, a to potvrđuje i činjenica da prodaja satova kod nas pada.

New Report

Close